Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Brandslang

Om water aan de beregeningshaspel te leveren, wordt vaak gebruik gemaakt van brandslangen vanwege hun hoge waterdoorvoercapaciteit, flexibiliteit en duurzaamheid. De brandslangen zijn bestand tegen hoge druk en kunnen grote volumes water transporteren over grote afstanden. Hierdoor zijn ze ideaal voor het leveren van water aan de beregeningshaspel, die vaak grote oppervlakken beslaat.
Lees meer...
Minder...
Sortering
Brandslang 52 mm, rood, l = max 100M
Brandslang 65 mm, rood,l = max 80M
Brandslang 75 mm, rood, l = max 100M
Meest gekozen!
Brandslang 102 mm, rood, l = max 100 m
Meest gekozen!
Brandslang Top Synthetic Plat Oprolbaar
€ 8,34per meter
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!
€ 10,86per meter
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!
€ 13,00-40%€ 7,80per meter
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!
€ 21,00-40%€ 12,60per meter
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!
Persslang platoprolbaar 2, 52 x 2,2 mm
Persslang platoprolbaar 3, 75 x 2,5 mm
Persslang platoprolbaar 4, 102 mm, 100M
Persslang platoprolbaar 5, 127 mm, 100M
Persslang platoprolbaar 6, 152 mm, 100M
Polydur Rubberen Persslang Plat Oprolbaar
€ 12,80-37%€ 8,13per meter
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!
€ 15,30-37%€ 9,72per meter
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!
€ 23,08-37%€ 14,66per meter
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!
€ 33,02-37%€ 20,97per meter
excl. btw
Voor 12:00 besteld, morgen geleverd!
€ 38,50-36%€ 24,45per meter
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Is je brandslang aan vervanging toe?

Wanneer je gaat irrigeren, is het belangrijk om je brandslang te controleren op eventuele defecten. Hierdoor voorkom je dat er waterverlies is of dat er te veel druk op (een deel van) de slang komt te staan, waardoor deze uiteindelijk kan barsten. Inspecteer daarom regelmatig je brandslang op slijtage, schade of verstoppingen.


Engeldot biedt robuuste brandslangen aan met een werkdruk van 13 tot 18 bar. De brandslangen beschikken over een barstdruk van PN60. De brandweerslangen hebben een geweven buitenkant met een speciale coating, waardoor ze beter bestand zijn tegen chemicaliën, olie en slijtage.

Brandslang met brandweerkoppeling

De verschillen tussen de Top Synthetic brandslang en de Polydur persslang 

Wij krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen de Top Synthetic Brandslang en de Polydur persslang. Het grootste verschil tussen deze twee typen slangen is de drukbestendigheid. Dit is belangrijk, omdat een brandslang voornamelijk wordt ingezet bij branden. Hierdoor is het noodzakelijk dat je kunt vertrouwen op een kwalitatieve slang als je een brand aan het blussen bent.


Echter bieden wij deze slang aan om brandslang in te zetten als toevoerslang voor je beregeningshaspel. Zo bieden wij een brandslang aan die bestand is tegen een maximale druk van 60 bar. De gemiddelde bandenspanning van een autoband is 2 tot 3 bar, waardoor de druk in de slang 20 tot 30 keer hoger ligt dan in een autoband!


Een ander verschil tussen deze twee slangen is het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn. 

Brandslangen, maar ook persslangen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen hittebestendig materiaal en zijn daarom ook bestand tegen hoge temperaturen. Zo beschikt de Top Synthetic brandslang over een geweven buitenkant met een beschermende laag (PU-coating). De binnenzijde van de slang beschikt over flexibel en elastisch EPDM-rubber.

De rubberen persslang beschikt over lengteribbels, wat de slang slijtvast maakt.


Wij bieden twee slangen aan die ingezet kunnen worden als brandslang, namelijk de Top Synthetic Brandslang en de Polydur Persslang die inzetbaar is als brandslang. In onderstaande tabel staan de grootste verschillen tussen de verschillende slangen.Top Synthetic Brandslang
Brandslang
Polydur Persslang
Polydur persslang
ToepassingToevoer beregeningshaspelMest overpompen  
FlexibiliteitZeer flexibelFlexibel
MateriaalEPDM, PolyesterNitrilrubber
Barstdruk60 bar40 tot 50 bar
BeschermingPU CoatingLengteribbels

Hoe onderscheidt een brandslang zich van een normale persslang?

Een brandslang onderscheidt zich op verschillende manieren van een normale persslang. Een van de belangrijkste verschillen is de drukbestendigheid. Brandslangen zijn specifiek ontworpen om bestand te zijn tegen hoge drukken die nodig zijn bij het bestrijden van branden. Ze moeten in staat zijn om water onder hoge druk door te laten zonder dat de slang barst. Normale persslangen zijn vaak niet ontworpen om dezelfde drukbestendigheid te bieden en kunnen barsten of lekken wanneer ze worden blootgesteld aan dergelijke hoge drukken. Een ander verschil zit in de materialen die worden gebruikt voor het vervaardigen van de slangen. Brandslangen worden gemaakt van duurzame en hittebestendige materialen om hun integriteit te behouden bij blootstelling aan hoge temperaturen. Ze worden vaak vervaardigd uit rubber, gevlochten synthetische vezels zoals polyester of een combinatie van deze materialen.


De veelzijdigheid van brandslangen

Brandslangen worden ook wel brandweerslangen genoemd en worden in de landbouw gebruikt als toevoerslang naar de beregeningshaspel. Dit is belangrijk, omdat het weer steeds droger wordt en je gewassen leiden onder de droogte. Het beregenen van land is een tijdrovende klus en al helemaal als je beschikt over een groot landoppervlak. 


Een brandweerslang is een zeer geschikte slang die aan de watertoevoer van een beregeningshaspel voldoet. Het is ook mogelijk om een brandslang aan te sluiten op een hydrant. Een brandslang is ook geschikt om te gebruiken op een Baars haspel.

Brandslang toevoer aan beregeningshaspel

Brandslangen in iedere gewenste lengte

Engeldot biedt verschillende brandslangen aan met diverse diameters, zodat er altijd een geschikte tussen zit voor jou! Zo bestaat ons brandslangen assortiment uit slangen van 52 mm tot 152 mm. Het is mogelijk om een brandslang aan te schaffen tussen de 1 en 100 meter. Wij maken de gewenste lengte speciaal voor jou op maat! Een andere service die wij leveren is dat we de brandweerslang koppelingen kosteloos aan de brandslang monteren.


Brandweerslangen zijn licht van gewicht, waardoor de slangen erg handzaam in gebruik zijn. Een ander groot voordeel van brandslangen is dat ze plat op te rollen zijn, waardoor de slangen eenvoudig te vervoeren en op te bergen zijn.

Brandweerslang
Het complete beregeningsassortiment van Engeldot

Engeldot biedt niet alleen brandslangen aan, maar een ruim assortiment beregeningsmaterialen tegen scherpe prijzen. Hierdoor is het niet nodig om bij verschillende groothandels je producten aan te schaffen. Daarnaast staan onze experts altijd voor je klaar om je verder te helpen. Hieronder vind je een kleine greep uit ons assortiment:


Vergeet niet om een account aan te maken, zodat je kunt profiteren van nog meer korting (tot wel 40%)! Wil je graag meer informatie ontvangen over brandweerslangen of over andere beregeningsmethoden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!