Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Beregeningsplan op maat

Gratis en vrijblijvend beregeningsplan op maat

Het hele jaar door zorgeloos genieten van een mooie verzorgde tuin? Zorg dan voor goed doordachte beregening en laat een deskundig beregeningsplan op maat maken. Zowel nieuwe als bestaande tuinen kunnen worden voorzien van een beregeningssysteem. Dankzij een tuinberegeningsplan op maat wordt de tuin altijd op het juiste moment beregend en hoef je zelf niet meer aan de slag met een tuinslang of gieter. Ook wanneer je niet thuis bent, worden de planten en het gazon voorzien van water.

Waarom een beregeningsplan?

   Gratis en vrijblijvend
   Versnelt het aanleggen
   Optimale plaatsing van de beregening
   Voorkomt waterverspilling
   Compleet overzicht met materiaallijst


Ben je zelf hovenier? Laat Engeldot het beregeningsplan maken!

Engeldot is dé leverancier van beregeningsmaterialen voor hoveniers. Hoveniers bestellen hun materialen dan ook voordelig bij Engeldot. Daarnaast kunnen hoveniers bij ons terecht voor een beregeningsplan voor de tuin van hun klanten. Ben jij hovenier en wil je graag een tuinberegeningsplan laten maken? Wij doen dit graag voor je. Naast een uitgebreid beregeningsplan, ontvang je een materiaallijst en een offerte. Je kunt dus direct aan de slag met de tuin van je klant. Vraag naar de mogelijkheden en maak het jezelf gemakkelijk. 

Bent u hovenier? Laat Engeldot het beregeningsplan voor uw klant op maat maken en maak het uzelf gemakkelijk.

Problemen in een droge tuin

Wanneer je veel van huis bent, denk je niet altijd aan het beregen van je tuin. Zeker in warme zomerse dagen, kan dat erg nadelig zijn voor je tuin. De planten drogen snel uit en gaan dood. Ook het gras verdort en er verschijnen bruine plekken in het gras. Wanneer je weer terugkomt van vakantie of werkbezoek, ligt je tuin er droog en verdord bij. Het kost enorm veel tijd om dit te herstellen.

Het bewateren van de tuin kun je zelf doen met de tuinslang of de gieter. Je kunt er ook voor kiezen om de sproeier uit de schuur te halen, deze in de grond te plaatsen, een tuinslang bevestigen aan de pomp, de kraan aanzetten en zo de tuin te voorzien van water. Dat is natuurlijk, net als de tuin zelf met de tuinslang besproeien, een hele klus. Daarnaast wordt bij het beregenen van de tuin ook de bestrating nat en verbruik je dus eigenlijk onnodig veel water.

Een beregeningsplan biedt de oplossing

Met het beregeningsplan op maat, wordt uw tuin altijd op het juiste moment beregend.Zelf met de tuinslang en gieter de tuin beregenen is een hele klus. Zeker wanneer je een grote tuin hebt. Een sproeier kan natuurlijk ook, maar de kans is groot dat je dan delen van de tuin beregent die geen water nodig hebben, zoals de bestrating. Daarnaast dien je de sproei-installatie steeds opnieuw te verplaatsen om de hele tuin te kunnen beregenen. Wanneer je op vakantie bent of vaak weg bent van huis, bestaat de kans dat de tuin te droog wordt. Zeker in warme en droge perioden. Kom je terug van je reis, ligt de tuin er droog en verdord bij. Het valt dan niet mee om je tuin weer in topconditie te krijgen. Een beregeningsplan biedt de oplossing. Een beregeningsplan voor je tuin is een plan waarin het hele beregeningssysteem voor je tuin is uitgewerkt. Het plan is op maat gemaakt en naast het plan ontvangt u een complete materiaallijst, zodat je in één oogopslag ziet wat je nodig hebt om het beregeningssysteem te installeren. Het maakt de installatie dan ook een stuk eenvoudiger.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je besluit een beregeningsplan op maat te laten maken door Engeldot, hoef je daarvoor enkel een tekening met afmetingen en een foto van je tuin door te sturen. Daarnaast geef je aan wat je wensen zijn en gaan wij voor je aan de slag. Er hoeft dus niemand langs te komen en dat zorgt voor een snelle wisselwerking. Je ontvangt van ons het beregeningsplan en de bijbehorende materiaallijst. In het beregeningsplan worden verschillende beregeningssystemen opgenomen en er wordt aangegeven waar de leidingen langs gaan. Wij maken in het plan gebruik van zowel druppelirrigatie (bijvoorbeeld voor tuinperken en hagen) als pop up sproeiers (voor bijvoorbeeld een gazon). Je kunt ervoor kiezen om een automatisch systeem te laten installeren. Wanneer het aansturen van het irrigatiesysteem automatisch gebeurt, heb je geen omkijken meer naar het beregenen van de tuin. Je tuin wordt wanneer dat nodig is, tijdig voorzien van water en de beplanting droogt niet uit.

Materiaal tuinberegening

Engeldot heeft een ruim aanbod op het gebied van beregening. Je kunt hierbij denken aan druppelbevloeiing, maar ook sproeiers vind je in ons assortiment. Ook voor beregeningspompen voor in de tuin ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende merken beregeningssystemen te koop. Elk merk heeft zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen en kent een veelzijdig assortiment. Je kunt bij ons terecht voor onder andere:

3 Soorten beregening

Je tuin kan op drie verschillende manieren worden voorzien van beregening:
  • Traditionele beregening door middel van een beregeningspomp met waterslang en sproeisledes/sproeistatieven en sectorsproeiers
  • Ondergrondse beregening door middel van druppelirrigatie
  • Beregening met pop-up sproeiers

Traditionele beregening

Je kunt je tuin eenvoudig beregenen door gebruik te maken van een beregeningspomp met waterslang en sproeisledes, sproeistatieven of sectorsproeiers. Op deze wijze hoef je niet zelf met een gieter of tuinslang de planten water te geven, maar doen de sproeiers het werk. Een beregeningsplan is in dit geval niet nodig. Je kunt de sproeiers immers verplaatsen naar de gewenste plek. Het nadeel van deze traditionele beregening, is dat je het steeds opnieuw dient op te bouwen en af te breken wanneer je bijvoorbeeld het gras wilt maaien.


Druppelirrigatie

Druppelbevloeiing wordt in het beregeningsplan onder andere gebruikt voor dichtbegroeide tuinborders.Een andere manier van beregening van je tuin is door middel van druppelbevloeiing. Hierbij wordt een druppelslang in de tuin of onder de heg geplaatst. Het bewateren van de beplanting gebeurt dan direct bij de wortels. Dit is ideaal voor een jonge pas aangeplante haag, maar ook voor tuinen met dichtbegroeide beplanting. Met een sproeier zijn de wortels van deze planten vaak moeilijk te bereiken, maar met een druppelsysteem is dit geen probleem. Daarnaast heb je met het besproeien in de volle zon kans op verbranding van het blad. Door direct bij de grond te bewateren wordt dat voorkomen. In het beregeningsplan wordt duidelijk aangegeven waar de druppelirrigatie dient te komen om zo alle planten te kunnen voorzien van het benodigde water.

Beregening door middel van pop-up sproeiers

De beregening van de tuin kan ook met pop-up sproeiers worden gedaan. Pop-up sproeiers zijn ideaal voor het gazon, maar ook tuinborders worden met deze sproeiers beregend. In het beregeningsplan voor de tuin wordt exact berekend waar deze sproeiers dienen te komen om zo de hele tuin of het hele gazon van water te voorzien, zonder water te verspillen. Omliggende bestrating wordt dankzij dit beregeningsplan niet nat en alles werkt geheel automatisch. De pop-up sproeiers worden ingegraven en komen alleen tijdens het sproeien boven de grond. Grasmaaien kan dus gewoon doorgaan.

Automatische beregening van de tuin

Om er zeker van te zijn dat je tuin ook tijdens vakantie- of droge periodes voorzien wordt van voldoende water en er in natte periodes juist geen beregening plaatsvindt, raden wij het automatische beregeningssysteem voor je tuin aan. Deze systemen worden aangestuurd door een beregeningscomputer. Deze werkt op Wifi. Het beregeningsprogramma wordt automatisch aangepast aan de weersomstandigheden. Hierbij wordt gelet op de verwachte temperatuur, neerslag, wind en vochtigheid. In het beregeningsplan kunnen verschillende groepen worden aangegeven, die afzonderlijk van elkaar beregend kunnen worden.

Beregeningsplan op maat door Engeldot

 Beregeningsplan op maat van onze specialisten
 Duidelijk advies en overzicht van de mogelijkheden
 Een gelijkmatige besproeiing zorgt voor een optimale watervoorziening
 Zorgeloos beregenen met een geautomatiseerd systeem
 Kostenbesparing op het waterverbruik
 Beregenen met een pomp of via de waterleiding mogelijk

Het beregeningsplan uitvoeren

Naast een beregeningsplan ontvang je een materiaallijst. Dit is een complete lijst, zodat je met deze materialen direct aan de slag kunt. Je kunt ervoor kiezen het beregeningsplan zelf uit te voeren, maar je kunt dit ook door een hovenier laten doen. Indien je zelf het irrigatiesysteem in je tuin wilt installeren, kunnen wij u prima adviseren. Wil je graag een hovenier of installateur inschakelen, zouden wij je in contact kunnen brengen met een installateur bij jou in de buurt die bekend is met de systemen. Het beregeningsplan maken wij op maat, zodat je snel aan de slag kunt.

Beregeningsplan op maat laten maken?

Met een beregeningsplan wordt je tuin altijd op het juiste moment voorzien van de juiste hoeveelheid water op de juiste plaatsen in de tuin. Je hoeft er zelf niet meer naar om te kijken. Ideaal toch? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.


Deskundig advies of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten
.

Onze specialist Jan staat graag voor je klaar.
Jan van Wijhe
Verkoop & Advies

 06-28243572 
 jan.vanwijhe@engeldot.nl


Onze specialist Martijn staat graag voor je klaar.
Martijn Wellink

Verkoop & Advies

 06-28243592
 martijn.wellink@engeldot.nl


Over Engeldot

Engeldot helpt je graag met het beregeningsplan voor de tuin. In onze webshop hebben we verschillende materialen te koop die je kunt gebruiken bij de aanleg van een automatisch beregeningssysteem. Dit is een eenmalige aanleg: je hoeft dus niet meer te slepen met sproeiers en tuinslangen. Engeldot heeft veel ervaring en kennis op het gebied van beregeningssystemen. Als specialist op het gebied van water en energie hebben we dan ook onder andere een roosterbevochtigingssysteem bedacht en ontwikkeld om problemen van onze klanten met haperende mestrobots en gladde stalvloeren op te lossen. Naast roosterbevochtiging en beregening van tuinen, parken en akkers, helpen wij je ook graag met het oplossen van andere agrarische problemen. Vraag naar de mogelijkheden van de Engeldot Kuilafdekslang, het Engeldot Pompsysteem voor het vullen van de voermengwagen en de dakkoeling van stallen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van deze systemen. Heb je vragen over onze producten of wil je graag advies of een beregeningsplan laten maken voor je tuin? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord!