Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Design Lijngoten

Hemelwater afvoeren op een moderne manier? Dat kan dan nu met deze designer lijngoten! Een afvoergoot wordt ook wel een lijngoot genoemd, omdat het een langwerpige goot is met verschillende sleuven erin. Op de design lijngoten zit een aluminium rooster, waardoor er geen bladeren of takken in de goot kunnen komen. Een afvoergoot wordt gebruikt om water op een gecontroleerde manier af te voeren naar een afvoersysteem of opvangbak. De lijngoten zijn inzetbaar in jouw tuin, terras, garage en eventueel de parkeerplaats.

Lees meer...
Minder...

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Wat is een afvoergoot?

Een afvoergoot zorgt voor de afvoer van het regenwater en is inzetbaar op verschillende locaties. In verharde oppervlakten met verkeersklasse A15 (max 1500 KG) en B125 (max 12.500 KG) komt de designer lijngoot helemaal tot zijn recht.

De afvoergoten zijn goedgekeurd volgens belastingsklasse EN1433. Daarnaast zijn de lijngoten gemaakt van PVC, wat bekent staat om duurzaamheid, licht gewicht en corrosiebestendigheid. Een lijngoot voert het water af naar een afvoersysteem of opvangbak. Door middel van een designgoot koppelstuk is het mogelijk om meerdere lijngoten op elkaar aan te sluiten. Een eindstuk maakt het mogelijk om een lijngoot af te sluiten. 


Hoe bepaal je de breedte van een lijngoot?

Om tot de geschikte breedte van een lijngoot te komen zijn er verschillende factoren die belangrijk zijn. Zo is het belangrijk om te weten om wat voor soort oppervlakte het gaat, wat de gemiddelde neerslag is en wat de totale oppervlakte is van het (gehele) gebied. De geschikte breedte gevonden? Dan is het alleen nog even een keuze maken tussen de verschillende designer lijngoten die wij aanbieden. Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen jou graag verder met het berekenen en uitzoeken naar de geschikte lijngoten!

Kunststof lijngoten

Hoe plaats je een afvoergoot?

Om een afvoergoot te plaatsen moet je verschillende stappen ondernemen, namelijk:

1.     Kies de juiste lijngoot, met genoeg waterafvoer capaciteit. Bepaal hierna de locatie waar je de afvoergoot wilt plaatsen en markeer dit.

2.     Graaf vervolgens een sleuf in de grond, met dezelfde afmetingen als de afvoergoot. Het is hierbij belangrijk dat de bodem van de sleuf vlak is en licht afloopt richting het afvoerpunt.

3.     Creëer vervolgens een fundering, door middel van beton. Hierdoor wordt het nog stabieler en voorkom je verzakking.

4.      Als bovenstaande stappen correct zijn uitgevoerd is het tijd om de afvoergoot in de sleuf te plaatsen, zorg ervoor dat het goed past.

5.      Nu de afvoergoot in de grond ligt is het tijd om de goot aan te sluiten met het afvoersysteem of de opvangbak. Als alles is aangesloten is het tijd om het systeem te testen. Probeer met een beetje water of alles naar werking verloopt.

6.      Vul vervolgens de sleuf weer op en zorg ervoor dat de afvoergoot goed op zijn plek blijft liggen.

 Kunststof lijngoten

Designer lijngoten kopen? Engeldot is de aangewezen groothandel!

Engeldot heeft een grote eigen voorraad, waardoor de producten snel leverbaar zijn. Zo kun je zo snel mogelijk aan de slag! Per product is zichtbaar of het op voorraad is op één van onze locaties, kijk hiervoor even bij het specifieke product.

Mocht je er niet helemaal uit komen, dan helpen we je graag verder met het zoeken naar een geschikte afvoergoot voor buiten, zodat je hemelwater op een gecontroleerde manier kunt transporteren. Neem gerust contact met ons op.