Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Compleet Elektrisch Beregeningssysteem

Met een compleet elektrisch beregeningssysteem heb je altijd een betrouwbare watertoevoer op iedere gewenste plek.


Compleet Elektrisch Beregeningssysteem

  Elektrisch beregenen op zonne-energie
  Bespaar jaarlijks tot €4.200 t.o.v. een dieselpomp
  Altijd een betrouwbare watervoorziening
  Koppel eenvoudig aan op hydrant in het land
  Engeldot regelt alles van bronboring tot aanleg
  24/7 ondersteuning van onze partners

Vrijblijvende offerte    Neem contact op


Elektrisch beregenen is de oplossing

Het gebrek aan regenval in de zomer heeft vele oogsten in de problemen gebracht. Wij hebben dan ook veel vraag gekregen naar ons elektrische beregeningssysteem. Inmiddels hebben wij talloze complete systemen mogen leveren aan zowel de akkerbouw, melkveehouders als bij tuinders en grote kwekerijen. Deze systemen zijn voorzien van pvc-drukbuis, bronpomp, besturingskast en hydrantkoppelingen. Bovendien kunnen wij desgewenst het gehele proces van bronboring tot installatie en aanleg van de leiding voor je organiseren. Uiteraard staan onze specialisten ook ná oplevering voor je klaar voor ondersteuning en nazorg. Benieuwd naar de mogelijkheden van elektrisch beregenen? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.



Bronboring

Bron laten boren? Wij beschikken over een landelijk netwerk aan gerenommeerde bronboorbedrijven en brengen je in contact met een professional bij jou in de buurt.

Calculatie

Aan de hand van jouw situatie berekenen wij de capaciteit van de pomp en de dikte en diameter van de drukleiding.

Levering

Wij leveren alle benodigde materialen kosteloos af bij jou op locatie. Uiteraard op een moment dat het jou uitkomt en zodat het project op tijd van start kan gaan!

Aanleg drukleiding

Desgewenst kunnen wij je in contact brengen met een grondwerkbedrijf voor het uitgraven van de sleuven en het aanleggen van de drukleiding.

Inbedrijfstelling bronpomp

Wij zorgen ervoor dat de bronpomp voor elektrisch beregenen correct wordt afgesteld zodat deze na oplevering direct in gebruik genomen kan worden.

24/7 Ondersteuning

Voor eventuele storingen of spoedondersteuning staan onze partners 24/7 klaar voor advies op maat.



Agrarische bronpomp voor elektrisch beregenen

Het kiezen van de juiste bronpomp

Het absolute A-merk DAB® is al meer dan 30 jaar een waar begrip in de wereld van beregening. Deze bronpompen zijn standaard uitgevoerd in hoogwaardig RVS en beschikken over een uiterst efficiënte motor. Bij de meeste beregeningshaspels gaat de gewenste druk richting de 10 bar bij 60- of zelfs 80m3/uur en dat is geen enkel probleem voor de bronpompen van DAB®! Wij kunnen deze pompen leveren met besturing, stijgbuis (kunststof of RVS), kabel en alle benodigde aansluitmaterialen. Afhankelijk van je haspel, de diameter van de leiding en het gewenste resultaat kunnen wij de perfecte bronpomp voor je selecteren voor elektrisch beregenen.



Schakelkast compleet frequentieregeling

Een besturingskast op maat

Er zijn twee manieren om bronpompen aan te sturen: met een frequentieregelaar of een softstarter. Voor beregeningspompen tot 15kW kan een softstarter worden gebruikt, wat zorgt voor een geleidelijke in- en uitschakeling en extra motorbescherming biedt. Voor een betere pompbeheersing wordt altijd een frequentieregelaar gebruikt bij pompen groter dan 15kW. Zelfs bij kleinere motoren biedt een frequentieregelaar de beste pompbescherming, omdat de pomp altijd op het juiste toerental draait. Dit verlengt de levensduur van de pomp en bespaart energie. Naast standaardonderdelen kan de besturingskast op maat worden gemaakt met extra opties zoals een sms-module, piekspanningsfilter en inbedrijfstelling op locatie.



PVC drukleiding voor elektrische landbouw beregening

PVC Drukbuizen

Wij leveren altijd drukbuizen met gedefinieerde wanddikte (PN-waarde) waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Deze drukbuizen zijn uiterst betrouwbaar en gaan bij hoge druk doorgaans jaren langer mee dan buizen met een ongedefinieerde wanddikte (Klasse-waarde). Tegenwoordig worden bij de meeste projecten voor elektrisch beregenen drukbuizen met manchetmof ingezet. Deze zijn net zo betrouwbaar als buizen met een lijmmof, maar vooral bij grote afstanden valt tijdens de aanleg veel tijd te besparen met een manchetmof. Voor een nieuw systeem maar ook uitbreiding van een bestaande ondergrondse leiding ben je bij Engeldot aan het juiste adres.



Hydrant voor landbouw beregening

Hydranten en persslang

Op verschillende punten in het land kunnen hydranten worden aangebracht. Op deze punten kan vervolgens een haspel aangesloten worden. Op dit gebied levert Engeldot koppelingen van de gerenommeerde merken Bauer, Perrot, Van De Lande en Feuer-Vogel Storz koppelingen. Daarnaast leveren wij persslangen vanaf het hydrant naar de haspel toe. Deze slangen kunnen zowel met dubbele weving als in volledig rubber uitgevoerd worden voor extra slijtvastheid.

Neem contact op met onze specialisten op het gebied van elektrisch beregenen

Wil je graag vrijblijvend advies over elektrisch beregenen? Of zou je graag willen weten wat zo’n compleet systeem zou gaan kosten? Neem dan contact met ons op zodat wij je kunnen ontzorgen en het gehele plan van A tot Z voor je uit kunnen rekenen. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het aanleggen van het elektrische beregeningssysteem en het inregelen van de bronpomp? Ook dan staan wij voor je klaar. Wij hebben een groot aantal gerenommeerde installateurs en loonwerkers als partner die je het werk graag uit handen nemen.

Vrijblijvende offerte

Onze specialist Martijn geeft graag vrijblijvend advies over de hoofdleiding voor beregening!
  
Martijn Wellink
  Specialist beregening

  Bel met onze specialisten voor een deskundig advies op maat. 06-28243592
  Mail onze specialisten voor een deskundig advies op maat. martijn.wellink@engeldot.nl

Onze specialist Jeroen geeft graag vrijblijvend advies over de hoofdleiding voor beregening!
  
Jeroen Koskamp
  Specialist beregening

  Bel met onze specialisten voor een deskundig advies op maat. 06-51451197
  Mail onze specialisten voor een deskundig advies op maat. jeroen.koskamp@engeldot.nl