Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Zwembadpomp

Zwembadpomp nodig? Bij Engeldot hebben we een ruim aanbod zwembadpompen. Bij ons vindt u pompen van verschillende kwalitatieve merken, welke geschikt zijn voor alle soorten zwembaden. U vindt bij ons dan ook de juiste zwembad pomp voor uw situatie. Meer informatie over de verschillende pompen nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Lees meer...
Minder...


Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Een zwembadpomp voor een schoon gefilterd zwembad

Stilstaand water biedt schimmels, bacteriën en algen de mogelijkheid en de ruimte om zich te ontwikkelen. Om dit tegen te gaan, is een goede zwembadpomp kopen noodzakelijk. De pompen voor zwembaden in het assortiment van Engeldot, zijn zelfaanzuigend. Deze zelfaanzuigende pompen zorgen ervoor dat het water in uw zwembad circuleert en gefilterd wordt. Een zwembad pomp is dan ook erg belangrijk voor de juiste zwembadhygiëne. Het water blijft mooi zuiver en vrij van vuil. Ook algen en schimmels krijgen, doordat het water steeds rondgepompt wordt, minder kans om zicht te ontwikkelen. De pompen voor zwembaden in ons assortiment zijn geschikt voor schoon, licht vervuild en chloorrijk water en zowel voor particuliere zwembaden, als voor een openbaar zwembad te gebruiken. Naast het circuleren van het water zorgt de pomp in het zwembad voor gefilterd water. Vuil wordt opgevangen in het filter en uw zwemwater blijft mooi fris en schoon.

Verschillende soorten zwembadpompen

Welke zwembadpomp het meest geschikt is voor uw zwembad is afhankelijk van verschillende factoren. Het aanbod is dan ook erg ruim. In ons assortiment vindt u onder andere DAB zwembadpompen. Deze pompen van het kwalitatieve en innovatieve merk DAB, zijn van solide kwaliteit, kennen een lange levensduur en een complete oplossing voor uw zwembad. Dit zijn dan ook goede zwembadpompen voor uw zwembad. Om een juiste keuze te maken tussen het aanbod van zwembad pompen, dient u goed naar de inhoud van het zwembad te kijken en de benodigde capaciteit om het water voldoende in beweging te houden. Een goede zwembadpomp pompt de volledige inhoud binnen 4 uur rond. Om de benodigde capaciteit uit te rekenen kunt u de volgende berekening gebruiken: inhoud zwembad in kubieke meters (m3) / 4 = de benodigde pompcapaciteit per uur. Uiteraard dient u bij een zwembadpomp kopen wel rekening te houden met weerstand door hoogteverschil of lang leidingwerk.

Dompelpomp voor zwembaden

Tussen de zwembadpompen, die veelal zelfaanzuigend zijn, staat ook een dompelpomp. Deze is niet bedoeld voor het rondpompen van het zwembadwater, maar kan gebruikt worden om het water van het afdekzeil weg te pompen. Om uw zwemwater ook in de herfst- of winterperiode, wanneer het zwembad niet gebruikt wordt, schoon te houden, is het afdekken van een dekzeil erg verstandig. Wanneer u uw zwembad heeft afgedekt met een afdekzeil, kunnen er bijvoorbeeld geen bladeren van de bomen in. Echter, na een flinke regenbui zakt het zeil in en kan er teveel druk op komen waardoor het gaat scheuren. Om dit te voorkomen komt een dompelpomp voor het zwembad zeker van pas. De dompelpomp pompt het water weg van het afdekzeil en gaat het scheuren op die manier tegen.

Een goede zwembadpomp kopen bij Engeldot

Engeldot heeft verschillende goede zwembadpompen te koop. Een zwembadpomp kopen doet u dan ook eenvoudig online. Bij vragen over welke zwembad pomp het meest geschikt is voor uw situatie, neemt u contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder en kunnen u van de nodige informatie voorzien. Naast zwembadpompen vindt u ook beregeningspompen, drinkwaterpompen en andere pompen van verschillende merken in onze webshop. Het grote voordeel van online zwembadpompen bestellen is de bestelling snel bij u thuis bezorgd wordt. Tevens bieden wij de mogelijkheid de bestelling bij ons af te halen in één van onze vestigingen.