Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Zouttabletten voor Waterontharder

Zouttabletten worden gebruikt om de hars in een waterontharder te regenereren. De hars in de ontharder verwijdert calcium- en magnesiumionen uit het water, maar na verloop van tijd raakt de hars verzadigd en moet deze worden geregenereerd. Zouttabletten worden in de ontharder geplaatst, waarbij het natrium uit de tabletten de hars regenereert door de calcium- en magnesiumionen weg te spoelen en te vervangen door natriumionen. Dit verlengt de levensduur van de ontharder en zorgt ervoor dat het water zacht blijft.
Lees meer...
Minder...
Sortering
Zouttabletten per zak 25 kg.
€ 12,50per zak
excl. btw
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!
Zouttabletten Pallet 1000 kg (40x25 kg)
Actie
Meest gekozen!
€ 349,49per pallet
excl. btw
Gratis bezorgd
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd!

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Waarom zouttabletten?

Gewoon keukenzout of tafelzout bevat meestal onzuiverheden zoals ijzer en mangaan, die zich kunnen opbouwen en de hars in de waterontharder kunnen beschadigen. Bovendien kan gewoon zout ook verontreinigingen bevatten die de waterkwaliteit kunnen beïnvloeden. Zouttabletten voor waterontharders zijn speciaal ontworpen om zeer zuiver te zijn en bevatten vaak geen stoffen die de hars kunnen aantasten. Daarom is het belangrijk om speciale zouttabletten te gebruiken voor een waterontharder om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en het water zacht blijft.

Hoe worden zouttabletten voor de waterontharder gemaakt?

Zouttabletten voor waterontharders worden gemaakt door puur zout onder hoge druk samen te persen tot een tabletvorm. Het zout dat wordt gebruikt voor deze tabletten is doorgaans zeer zuiver, met een natriumchloridegehalte van minstens 99%. Het zout wordt in een pers geplaatst en onder hoge druk samengeperst tot tabletten van de gewenste grootte en dichtheid. De tabletten worden vervolgens gedroogd om overtollig vocht te verwijderen en om ervoor te zorgen dat ze niet uit elkaar vallen. Vaak worden er anti-klontermiddelen toegevoegd om te voorkomen dat de tabletten aan elkaar kleven en om de stroming in de ontharder te verbeteren. Na deze processen zijn de zouttabletten klaar om te worden gebruikt in een waterontharder om de hars te regenereren en het water te verzachten.