Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Bron laten boren voor beregening

Met een eigen waterbron voor beregening ben je altijd verzekerd van een duurzame, betrouwbare watertoevoer.

Bron laten boren voor beregening

Of je nou een tuin wilt beregenen of grote hectares aan land; met een eigen waterbron ben je altijd verzekerd van een duurzame, betrouwbare watertoevoer. Een bron laten boren voor beregening is een slimme investering waar je jaren profijt van hebt. In tegenstelling tot leidingwater is grondwater gratis en dat scheelt aanzienlijk op de jaarafrekening. Beregenen met oppervlaktewater kan natuurlijk ook, maar dit is niet altijd mogelijk of toegestaan. Met een eigen waterbron ben je altijd verzekerd van voldoende water op de momenten dat jij dat nodig hebt. Laat daarom een bron boren via Engeldot! Wij beschikken over een landelijk netwerk aan gerenommeerde bronboorbedrijven en brengen je in contact met een professional bij jou in de buurt. Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte
Altijd verzekerd van water voor beregening
 Duurzame oplossing
 Verdient zichzelf terug
 Geen verspilling van drinkwater

Een bron laten boren voor landbouw beregeningEen beregeningsbron voor akkerbouw
Een bron voor landbouwberegening.

Hoe gaat een bron laten boren in zijn werk?

Je wilt graag je tuin of land gaan beregenen. Het laten boren van een bron is hierin de eerste stap. Nadat je contact met ons hebt opgenomen, schakelen wij een professioneel en betrouwbaar bronboorbedrijf in bij jou in de buurt. Op basis van jouw waterbehoefte berekenen wij de dikte van de bron en welke beregeningspomp hiervoor het meest geschikt is. Dankzij de transparante en vrijblijvende offerte weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Nadat de bron geboord is, wordt er een bronfilter ingebracht. Deze laat het grondwater naar binnen en houdt zand en gesteente buiten. In het bronfilter kan een bronpomp geplaatst worden. Deze stuwt het grondwater tot wel honderden meters omhoog via een pvc-drukleiding. Het komt ook voor dat het grondwaterpeil dermate hoog zit dat het water met een zuigslang en een zelf-aanzuigende pomp omhoog gepompt kan worden. In dat geval is het niet noodzakelijk om een bronpomp aan te schaffen.

Een waterbron voor tuinberegening
Een bron voor tuinberegening.

Tuin beregenen met bronwater

Nadat de bron aangelegd is, kan het water gebruikt worden voor het beregenen van de tuin. Ook hiervoor hebben wij alles in huis; het complete systeem van pomp tot sproeier. Je wilt natuurlijk graag weten welk materiaal je hiervoor nodig hebt, wat dit materiaal zal kosten en waar de sproeiers geplaatst dienen te worden voor een optimale sproeidekking. Hiervoor stellen wij geheel kosteloos en vrijblijvend een beregeningsplan op. Op basis van jouw tuinindeling tekenen wij in waar de sproeiers en leidingen geplaatst dienen te worden. Hiernaast ontvang je een complete, transparante materiaallijst met daarbij de actuele prijzen. Zo kun je snel en goed voorbereid aan de slag met jouw beregeningssysteem! De materialen kunnen wij doorgaans binnen 1 werkdag op locatie afleveren. Uiteraard kunnen wij je ook in contact brengen met een installateur of hovenier bij jou in de buurt die je het werk uit handen neemt.

Het ontijzeren van bronwater

Helaas komt het in bepaalde gebieden van Nederland voor dat er een (te) hoog ijzergehalte in het grondwater zit. Naast dat dit een ontsierende bruine aanslag achterlaat op alles wat in contact komt met het grondwater, zorgt het ijzer er ook voor dat de leidingen en sproeiers op termijn dichtslibben. Gelukkig zijn deze problemen te voorkomen door het bronwater te ontijzeren. Wij komen hiervoor vrijblijvend langs op locatie om het ijzergehalte te testen. Op basis van de hoeveelheid ijzer en het verwachte waterverbruik reken wij uit welk ontijzeringssysteem het beste past bij jouw situatie. Doorgaans nemen wij de ontijzeringsinstallatie mee in de offerte voor het beregeningssysteem waardoor wij het geheel extra scherp aan kunnen bieden.

Een bron laten boren via Engeldot

Bronboorbedrijven, hoveniers en installateurs halen hun materialen bij Engeldot. Wij zijn namelijk totaalleverancier voor alles wat je nodig hebt voor beregening met bronwater. Door een bron te laten boren via Engeldot, profiteer je van het gemak en voordeel van één betrouwbare leverancier voor het complete bron- en beregeningssysteem. Dankzij ons grote netwerk aan professionals, onze eigen specialisten en onze grote voorraad aan materialen en benodigdheden nemen wij je al het werk uit handen en bespaar je jezelf veel kosten op het geheel. Daarom laat je een bron boren via Engeldot. Neem contact met ons op en wij nemen je plannen graag met je door. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte