Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Dompelpomp

Wanneer u grote hoeveelheden water weg wilt pompen om een ruimte weer droog te krijgen, biedt een dompelpomp uitkomst. Bij Engeldot kunt u verschillende soorten dompelpompen kopen. Ons assortiment is enorm uitgebreid met dompel pompen in verschillende soorten en maten van verschillende merken, zoals DAB, Puddle Buddy, Umbra Pompe en M.A.M. Daarnaast bent u bij ons verzekerd van een snelle levering en deskundig advies.

Lees meer...
Minder...

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Dompelpompen kopen

Heeft u te maken met een volgelopen kelder of heeft u wateroverlast in huis door bijvoorbeeld een defecte wasmachine of vaatwasser? Dan kan een dompel pomp uitkomst bieden. Doordat er verschillende dompelpompen te koop zijn, is het verstandig om goed na te gaan welke pomp geschikt is voor uw situatie. Zo zijn er verschillende zaken waarop u dient te letten bij een dompelpomp kopen:

  • opvoerhoogte: hoeveel meter kan de pomp het water door een buis omhoog pompen?
  • pompcapaciteit: hoeveel liter water kan de pomp in de meest ideale situatie verpompen?
  • soort water: dient er schoon water, licht vervuild, vuilwater (troebel) of zout water verpompt te worden?
  • automatisch: dient de pomp automatisch in te schakelen bij een bepaald waterniveau (met behulp van een vlotter) of moet de pomp handmatig te gebruiken zijn?
  • vlakzuigend: dient de ruimte leeggepompt te worden tot enkele centimeters (dompel pomp) of dient de ruimte nagenoeg droog te zijn (vlakzuiger)?
  • gebruik: wordt de pomp regelmatig en langdurig gebruikt of slechts een enkele keer?

Al deze aspecten wegen mee bij de aanschaf van een dompelpomp. Bij Engeldot kunt u verschillende dompelpompen kopen van verschillende merken, denk bijvoorbeeld aan DAB pompen of dompelpompen van het merk Puddle Buddy.

Vuilwaterpomp

Wanneer er vervuild water, zoals rioolwater, slootwater, vijverwater of water met veel zanddeeltjes of modder verpompt dient te worden, heeft u een vuilwaterpomp nodig. Deze dompelpomp voor vuilwater wordt door verschillende merken aangeboden in onze webshop.

Zuiver water dompelpomp

Voor het verpompen van schoon water kan de vuilwaterpomp uiteraard gebruikt worden, maar er zijn ook speciale zuiver water dompelpompen te koop. Deze zijn compact en vaak goedkoper dan de vuilwater dompelpompen. U maakt gebruik van een zuiver of schoon water dompelpomp bij bijvoorbeeld het leegpompen van een regenton of ander reservoir.

Vlakzuigende dompelpompen

Er zijn situaties waarin u de ruimte geheel droog wilt pompen. Bijvoorbeeld wanneer de wasmachine of vaatwasser defect is gegaan en de ruimte volgelopen is met water. In dat geval kunt u een vlazuigende dompelpomp kopen. Deze vlakzuigende dompelpompen kunnen uitstekend volgelopen kelders met schoon en licht vervuild water leegpompen.

Dompelpompen met vlotter en dompelpompen zonder vlotter

Er zijn dompel pompen die automatisch in kunnen schakelen bij een bepaalde waterhoogte. Deze dompelpompen zijn dan voorzien van een vlotter. Uiteraard kunt u ook voor dompel pompen zonder vlottere gaan. Deze werken direct wanneer u ze in het water zet. Vijverpompen die het water rond dienen te pompen zijn heir een goed voorbeeld van.

Dompelpomp werking

Een dompelpomp dient in het water geplaatst te worden. Via een aanzuiging aan de onderkant van de pomp wordt het water direct de pomp ingezogen. Via een slang wordt het water daarna weggepompt. De dompel pomp is direct te gebruiken na het plaatsen. Een dompelpomp met vlotter schakelt bij een bepaald waterniveau direct aan en begint met het verpompen van het water. Maar er zijn ook dompelpompen die continue doorwerken, zoals de vijverpompen. U kunt gebruikmaken van een dompelpomp voor bijvoorbeeld de volgende doeleinden:

  • leegpompen volgelopen kelder of kruipruimte
  • leegpompen van een put
  • regenton leegpompen
  • in vijvers

Dompelpomp kopen bij Engeldot

In onze webshop bieden wij verschillende dompelpompen te koop aan. Wanneer u een geschikte dompelpomp gevonden heeft, kunt u deze eenvoudig bestellen. De bestelling kan afgehaald worden bij één van onze winkels, maar u kunt er ook voor kiezen uw dompel pomp bij u thuis bezorgd te laten worden. Bestelt u vóór 16.00 uur en is het product voorradig, dan heeft u deze de volgende werkdag al in huis. Onze klantenservice tevens staat voor u klaar bij vragen over de verschillende dompelpompen of andere pompen, zoals de CV-pomp of de Vijverpomp die bij ons te koop zijn. Wij helpen u graag verder.