Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Kuilafdekslangen

Door te werken met hervulbare waterslangen, maak je het tussentijds inkuilen een fluitje van een cent. Ervaar het gemak van deze simpele en snelle methode!

De kuil of sleufsilo makkelijk en snel afdekken, doe je met het kuil afdeksysteem van Engeldot

Kuil afdekken met de kuilafdekslang van Engeldot

Vind jij het ook zo’n gedoe om met zandslurven de kuilbult af te dekken? Of moet jij met autobanden sjouwen om de voerkuil af te dichten? Dat kan een stuk makkelijker! De kuil of sleufsilo kun je makkelijk en snel afdekken met de kuilafdekslang van Engeldot. De slang vul je met water, zodat deze gewicht krijgt, de kuil luchtdicht afsluit en ervoor zorgt dat het afdekzeil goed op de plaats blijft. Geen gesjouw meer met autobanden of zandslurven. Maar snel de voerkuil afdekken met een simpel, maar geweldig sleufsilo afdeksysteem.


Kuil of sleufsilo afdekken

De kuilafdekslang van Engeldot kent vele voordelen.Om de kwaliteit van je kuilvoer optimaal te houden, is het van groot belang dat de kuil luchtdicht wordt afgesloten. Kuilvoer kan anders gaan schimmelen en het voer verliest zijn smaak. Om dit te voorkomen wordt er gekozen voor het afdekken van de kuil met een folie en worden er op de folie zware luchtbanden geplaatst. Het aanbrengen van deze rubberen banden is een zware en arbeidsintensieve taak. Ook wanneer er voor zandzakken wordt gekozen, ben je vaak lang en intensief bezig. Door de lasagnekuil af te dekken met het afdeksysteem van Engeldot is dat verleden tijd. Na het aanbrengen van de folie wordt de kuilafdekslang (ook wel waterslurf genoemd) om de voerkuil heen geplaatst en is de kuil luchtdicht afgesloten. Het is dé oplossing om de lasagnekuil snel en makkelijk af te dekken.
Snel en eenvoudig de kuil afdekken?

Met het kuil afdeksysteem van Engeldot bespaar je kostbare tijd en kun je de voerkuil op een eenvoudige manier snel en efficiënt afdekken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan


Sleufsilo afdekken een zware taak?

Om de kuil goed luchtdicht af te dekken, ben je vaak veel tijd kwijt. Daarnaast vraagt deze arbeidsintensieve klus vaak veel van je lichaam. Sjouwen met zware autobanden of zandzakken kan erg funest zijn voor onder andere je rug. Om de sleufsilo 100% luchtdicht af te dekken, kun je ook kiezen voor het kuil afdeksysteem van Engeldot. Dankzij dit eenvoudige systeem, kan er enorm veel tijd bespaard worden.

Hoe werkt de kuilafdekslang

De kuilafdekslang / waterslurf kent geen ingewikkelde montage. Het systeem wordt dan ook compleet gemonteerd en gebruiksklaar bij je geleverd. Je kunt er dus direct mee aan de slag. Over de kuil plaats je het afdekzeil. Via de zijkanten van de kuil wordt de slang uitgerold. Vervolgens vul je de slang met kraanwater, bronwater of slootwater. Dankzij het overdrukventiel stopt de watertoevoer direct wanneer de slang vol is. Je kunt dus gewoon doorgaan met je andere werkzaamheden, terwijl de kuilafdekslang zich vult met water. Het gevuld gewicht van een slang met een diameter van 150 mm is 19 kg per meter en het gevuld gewicht van een 200 mm slang is 34 kg per meter. Deze afdekslangen zijn toepasbaar op kuilhopen, sleufsilo’s en lasagnekuilen. Zo snel als de slangen geplaatst zijn, kunnen ze ook weer opgeruimd worden. Je laat het water eruit lopen en de slang kan compact weer worden opgeborgen. Ook wanneer je voer nodig hebt, kun je wat water uit de slang weg laten lopen, het voer eruit halen en vervolgens de kuil op dezelfde wijze weer afsluiten.

Met de kuilafdekslang van Engeldot kan de kuil snel en eenvoudig afgedekt worden

Voordelen kuil afdeksysteem van Engeldot
 Eenvoudige en effectieve oplossing
 Gebruiksklaar geleverd
 Goede vervanger van autobanden en zandslurven
 Arbeidsbesparing
 Verschillende lengtes op aanvraag

De klant aan het woord

Melkveebedrijf Timmerman heeft gekozen voor de effectieve kuilafdekslang van EngeldotInmiddels zijn er al veel bedrijven voorzien van het makkelijke kuil afdeksysteem van Engeldot. Ook Melkveebedrijf Timmerman heeft voor deze makkelijke oplossing gekozen. “Het kost ons nu veel minder tijd o de lasagne kuilen goed af te sluiten.” Lees het hele verhaal hier.

Ook de sleufsilo makkelijk afdekken?

Wanneer jij op zoek bent naar een eenvoudig systeem om de sleufsilo mee af te dekken, neem je contact op met Engeldot. Met onze kuilafdekslang ben je verzekerd van een topproduct tegen een scherpe prijs. Voor een exacte prijsbepaling kun je contact met ons opnemen of een offerte opvragen. Onze specialist komt graag bij je op bezoek of geeft je per telefoon een vrijblijvend en deskundig advies.


Deskundig advies of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Onze specialist Jan staat graag voor je klaar.
Jan van Wijhe
Verkoop & Advies

 06-28243572 
 jan.vanwijhe@engeldot.nlOver Engeldot

Engeldot Pomp- en Leidingsystemen heeft veel ervaring in de agrarische wereld. Ook op het gebied van beregening en bijbehorende systemen hebben wij de nodige ervaring en kennis. Om het bedrijven in de agrarische branche zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we dan ook verschillende systemen ontwikkeld. Niet alleen voor het makkelijke gebruiksklare kuilafdek systeem kun je bij ons terecht. Ook het innovatieve roosterbevochtigingssysteem wat problemen van onze klanten met haperende mestrobots en gladde stalvloeren oplost, is een echte topper. Daarnaast helpen wij jou als agrariër, ook graag met oplossingen om de voermengwagen sneller te vullen met water en kunnen wij de stallen voorzien van dakkoeling, om zo hittestress bij koeien te voorkomen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van deze systemen. Heb je vragen over onze producten of wil je graag advies? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.


Snel en eenvoudig de kuil afdekken?

Met het kuil afdeksysteem van Engeldot bespaar je kostbare tijd en kun je de voerkuil op een eenvoudige manier snel en efficiënt afdekken.

Vraag een vrijblijvende offerte aan