Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Zandvangput

Een zandvangput is een type put dat wordt gebruikt om zand en andere deeltjes uit het water te verwijderen voordat het water verder wordt behandeld of opgeslagen. Zo wordt het zo hygiënisch mogelijk verder in het proces verder geleid. Zandvangputten worden vaak gebruikt in situaties waarbij het water uit een bron komt waar veel zand of sediment in zit, zoals regenwater of afvalwater. Het doel van een zandvanger is om te voorkomen dat er zand of ander sediment het verdere behandelingsproces of opslagfaciliteiten beschadigt of vervuilt.

Lees meer...
Minder...
Sortering
PVC Zandvangput 315 mm + Gietijzer Dekse
€ 211,80per stuk
excl. btw
Vandaag besteld, dinsdag geleverd!
PVC Zandvangput 315 mm
€ 136,95per stuk
excl. btw
Vandaag besteld, dinsdag geleverd!

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Hoe werkt een zandvangput?

Een zandvangput bestaat uit een kunststof put met een of meer ingangen voor het water en een of meer uitgangen voor het schoongemaakte water. Het water wordt naar de zandafscheider geleid via een leiding of afvoer. Bij het binnenkomen van de put wordt de stroom van het water afgeremd, zodat het zand en ander sediment dat in het water zit, kan bezinken. Het zand zakt naar de bodem van de put, terwijl het schoongemaakte water via de uitgangen wordt afgevoerd.

Zandvangputten worden vaak gebruikt in combinatie met andere behandelings- of opslagfaciliteiten, zoals regenwatertanks of -infiltratiebuffers, om het water dat wordt opgevangen en gebruikt, schoon te maken en vrij van sediment te houden. Ze worden ook vaak gebruikt in de industrie, landbouw en andere toepassingen waar waterverontreiniging een probleem kan zijn.

 Binnenkant zandvangput     Installeren zandvangput


Lagere reparatiekosten

Door een zandvangput te installeren zorg je ervoor dat zand en andere deeltjes vroegtijdig in het proces uit het water worden gefilterd. Hierdoor wordt het water zo hygiënisch mogelijk naar een behandelingssysteem of opslagtank vervoerd. Doordat vroegtijdig zand en andere ongewenste deeltjes verwijderd worden, verklein je de kans op schade en verstoppingen, waardoor je de onderhouds- en reparatiekosten laag kunt houden. Mocht je de zandvangput toch willen schoonmaken, lees dan het stukje ‘’het onderhouden van een zandvangput’’.

Het onderhouden van een zandvangput

Het zand dat in de zandvangput wordt opgevangen, moet periodiek worden verwijderd en afgevoerd om te voorkomen dat de put overloopt of verstopt raakt. Dit kan handmatig worden gedaan door het zand met een schep uit de put te scheppen en af te voeren, of automatisch worden gedaan met behulp van een pomp of een ander soortgelijk apparaat.

Zandvangput kopen? Engeldot is de aangewezen groothandel!

Engeldot heeft een grote eigen voorraad, waardoor de producten snel leverbaar zijn. Zo kun je zo snel mogelijk aan de slag! Per product is zichtbaar of het op voorraad is op één van onze locaties, kijk hiervoor even bij het specifieke product.

Mocht je er niet helemaal uit komen, dan helpen we je graag verder met het zoeken naar een geschikte zandvangput, zodat je het water op een zo verantwoorde manier naar een wateropslag kunt brengen. Neem gerust contact met ons op.