Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Beregening

In de warme zomermaanden kan het een hele klus zijn om de tuin gezond te houden. Vaak ben je veel tijd kwijt aan het slepen met sproeiers en slangen en verspil je meer water dan nodig. Door je tuin te beregenen met een automatisch beregeningssysteem wordt het een stuk gemakkelijker om tuinen en gazons in een topconditie te houden. Beregening zorgt voor een constant wateraanbod wat resulteert in mooiere bloemen en planten. Maar wat heb je hier nu allemaal voor nodig? Bij Engeldot hebben we alles om jouw beregeningsinstallatie compleet te maken.

Lees meer...
Minder...

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Wat is tuinberegening?Beregening kent vele voordelen voor de tuin.

Door de tuin te beregenen zorg je ervoor dat de planten in jouw tuin beter groeien. Op warme dagen hoef je minder tijd te steken in het onderhouden van de planten en ook tijdens vakanties heb je een stuk minder zorgen. Daarbij zien het gras en de bloemen/planten er mooi en verzorgd uit. Beregening zorgt ervoor dat water uit één bron, bijvoorbeeld een buitenkraan of grondwaterpuls, precies zo over je tuin wordt verdeeld zoals jij dat wilt.

De vele voordelen van tuinberegening

Dat water belangrijk is voor je tuin weten we allemaal, maar met tuinberegening weet je zeker dat je niets overslaat. Je kunt ervoor kiezen om met de tuinslang de klus te klaren, maar hier zit veel tijd in en ook sla je dan wel eens per ongeluk een stukje over. Kies je voor tuinberegening, dan weet je zeker dat je het optimale uit jouw tuin haalt. Naast dat je de gehele tuin met een draai aan de knop kunt besproeien, zitten er ook meer voordelen aan:

  • Eenvoudig in onderhoud - Het aanleggen van beregening is eenmalig en je hoeft bijna geen onderhoud te plegen. Slepen met slangen en sproeiers is dus al snel verleden tijd!
  • Gelijkmatige besproeiing - Er blijven geen droge plekken achter in het gazon en de planten zullen niet meer uitdrogen
  • Waterbesparing - Behalve dat je veel tijd bespaart, bespaar je ook veel water. Dit komt omdat beregening doelgericht is en de precies geeft wat de bloemen en planten nodig hebben
  • Gezonde tuin - Door automatische beregening wordt de tuin beter verzorgd, dit komt vooral omdat er zorgvuldig wordt bewaterd

Automatisch je tuin beregenen

Een andere mogelijkheid is om een automatisch beregeningssysteem te laten installeren. De beregeningscomputer wordt van tevoren geprogrammeerd om structureel een berekeningsprogramma uit te laten voeren. Een groot voordeel hierbij is dat het systeem vanzelf uitschakelt wanneer er voldoende regen valt. Bij Engeldot bieden we een gevarieerd assortiment aan verschillende beregenings merken aan voor beregeningscomputers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Hunter beregening of Rainbird beregening. Zij zijn de koplopers binnen de beregenings markt en bieden dan ook kwalitatief goede producten om de tuin mee te beregenen. Twijfel je ergens over of vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Engeldot helpt je graag verder.

Kies een beregeningssysteemBeregening sproeiers worden pas zichtbaar na waterdruk.

Engeldot biedt een ruim assortiment aan beregenings producten aan. Zo zijn er ook verschillende beregeningssystemen om uit te kiezen:

Sproeiers

Voor het beregenen van gras wordt vaak gekozen voor pop-up sproeiers. Deze liggen onder de grond en komen pas naar boven wanneer er waterdruk op de sproeier staat. Je kunt de sproeiers niet alleen zo instellen dat ze op en neer gaan of draaien, je kunt ook de afstand en hoeveelheid water bepalen.

Druppelslangen

Een andere veel gebruikte oplossing is de druppelslang, deze wordt net als bij vloerverwarming zigzaggend tussen de planten op de bodem aangelegd door middel van beregeningsbuizen. De kleine gaatjes die in de slag zitten zorgen ervoor dat de planten vochtig worden.

Een beregeningsplan opstellen

Een beregeningsplan maakt het mogelijk om de beregening optimaal te laten sproeien, zodat het gazon en de planten er mooier uitzien en er geen stukken worden vergeten. Welk soort beregening je kiest hangt af van de situatie en factoren zoals het soort tuin en de oppervlakte daarvan. Maar hoe weet je welk beregeningssysteem het beste bij jouw past? Wij kijken graag samen naar jouw situatie om een passend advies te geven.

Engeldot, de beregening webshop voor jou

Bij Engeldot hebben we alles om de beregening voor jouw tuin compleet te maken. Zo kun je bij ons terecht voor een complete beregeningsset , deze bevat ook een passende beregeningspomp. Deze pomp wordt gekoppeld aan een beregeningsslang, waarvoor je ook op onze website terecht kunt. Voor het bewateren van de tuin wordt het meest gebruik gemaakt van tyleenslang beregening. Tot slot verkopen we bij Engeldot ook andere benodigdheden voor het bewateren van de tuin, bijvoorbeeld gronddoeken of een verstelbaar spuitpistool.

Meer informatie en advies

Twijfel je of beregening iets voor jou is of heb je na het bekijken van de producten op onze beregening webshop een vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers. Zij geven een passend advies of helpen jou bij het maken van de juiste keuze. Je kunt ons telefonisch bereiken, via de mail of langskomen in onze showroom in Zuidwolde of Aalten.