Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Druppelslang & Koppeling

Planten hebben water nodig. In de droge zomers die Nederland regelmatig teisteren, is dat nogal eens een probleem. Want als moeder natuur niet meewerkt, hoe zorg je er dan voor dat je planten de juiste hoeveelheid water krijgen? De oplossing zit hem in een beregeningssysteem, waar een druppelslang het water direct bij de wortels van de planten afgeeft. Deze beregening is bijzonder effectief en zorgt ervoor dat de planten precies krijgen wat ze nodig hebben, hoe droog het buiten ook is.Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Een druppelslang is de oplossing voor de droge dagen

Water is essentieel voor het gezond houden van planten. Idealiter krijg je dit water door regenval, die ervoor zorgt dat de grond gevoed blijft. In Nederland kunnen de zomers echter soms bijzonder droog verlopen, waardoor het nodig is om de natuur een handje te helpen. Dit kan door een beregeningsinstallatie aan te leggen, die door middel van een druppelslang de planten voorziet van de juiste hoeveelheid water. Druppelslangen zijn geschikt voor:

  • De bodembedekking
  • Hagen
  • Bomen
  • Dichte beplanting

Druppelslangen brengen het water direct bij de wortels aan, zodat de begroeiing het water precies daar krijgt waar het nodig is. Door het aanleggen van zo’n druppelsysteem, hoef je niet meer in de weer te gaan met een tuinslang, iets wat niet alleen veel meer water kost, maar ook nog eens een stuk minder effectief is voor deze specifieke begroeiing. Door de planten direct bij de wortel van water te voorzien, zorgt de druppelslang ervoor dat het water gelijk wordt opgenomen, iets wat met de tuinslang wat moeilijker is omdat de begroeiing vaak vrij dicht is en het water dus moeilijker zijn weg naar beneden vindt.

Hoe werkt een druppelslang?

Druppelslangen houden de planten in topconditie.

Deze druppelsystemen werken dus via een druppelslang. Druppelslangen zijn flexibele slangen, die in de tuin gelegd worden en het water volledig gelijk verdeelt over de verschillende druppelaars. De slangen verschillen van elkaar in de hoeveelheid water die er per uur afgegeven kan worden; de ene slang kan meer water afgeven dan de andere. Welke druppelslang je kiest, hang volledig af van de begroeiing die bedruppeld moet worden en hoeveel water ervoor nodig is om alles goed gezond te houden. Weet je niet helemaal zeker welke druppelslang je nodig hebt? Neem dan vooral contact met ons op; wij helpen je graag met het kiezen van de juiste slang, zodat jouw planten precies het water krijgen dat ze nodig hebben.

Koop de juiste accessoires bij jouw druppelslang

Engeldot biedt naast verschillende druppelslangen, ook diverse accessoires om deze slangen compleet te maken. Zo heb je de keuze uit een borgsteekpen, die de slang op z’n plaats houdt, een drukregelaar voor druppelirrigatie en bewatering, die het water direct bij de wortels aflevert. Deze bewatering wordt naast de planten in de grond gestoken, waarna de druppels direct richting de wortels gaan. Deze bewatering is precies wat de begroeiing nodig heeft. Met deze accessoires maak je de druppelinstallatie compleet, zodat jouw beplanting de droogste zomers zonder problemen zal doorstaan.

De druppelslang is compleet met de juiste accessoires.

Een ruime keuze uit waterslangen en bijpassende artikelen

Naast druppelslangen, biedt Engeldot ook andere waterslangen. Al deze slangen hebben hun eigen specialiteiten en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Zo kun je bij Engeldot ook terecht voor:

Engeldot, ook voor vragen en advies

Niet helemaal zeker welke druppelslangen geschikt zijn voor jouw tuin? Engeldot staat graag voor je klaar met raad en daad. Onze experts hebben uitgebreide ervaring en weten precies wat er nodig is om het maximale uit onze producten te halen. Dus ben je geïnteresseerd in een druppelslang, maar kun je wel wat extra tips gebruiken? We staan altijd voor je klaar.