Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Sportveldberegening

Houd het gras in topconditie met met een onzichtbaar, automatisch systeem. Het sportveld zal dankzij beregening sneller herstellen na wedstrijden.

Sportveldberegening

Een automatisch beregeningssysteem 

Bij iedere sportvereniging draait het om het leveren van de beste prestaties op het sportveld. Omdat sommige sportvelden bijna iedere dag gebruikt worden is de topconditie van het gras essentieel. Door de droge periodes in de afgelopen jaren is het soms noodzakelijk om het gras te beregenen. Steeds meer sportverenigingen willen hierdoor gebruik maken van een automatisch systeem voor sportveldberegening.

Vrijblijvende offerte

100% Veilig en bijna onzichtbaar 

Bij een automatisch beregeningssysteem worden de velden voorzien van ondergrondse leidingen in combinatie met pop-up sproeiers. Deze ondergrondse sproeiers zijn met een snelle blik nauwelijks zichtbaar en zijn daardoor ook 100% veilig om te gebruiken in deze omgeving. Een elektrische beregeningspomp voorziet de sproeiers van water. Een beregeningscomputer verdeelt de sproeiers in secties. Dit maakt het mogelijk om (delen van) het veld naast de reguliere beregening extra te besproeien vlak voor belangrijke wedstrijden. Daardoor kan een bal sneller rollen en herstelt het veld nadien gemakkelijker.
Met sportveldberegening houd je het gras in topconditie!     Een veelgebruikt merk voor sportveldberegening is Hunter

Samen zetten we de schouders eronder 

Veel werk bij sportverenigingen wordt verzet door vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers is het onmogelijk de club draaiende te houden. Tijdens de aanleg van een ondergronds beregeningssysteem zet Engeldot de schouders er onder samen met deze vrijwilligers. Door onze ruime ervaring in de beregeningstechniek zijn we in staat om te fungeren als projectleider om het project in goede banen te leiden. Door goede samenwerkingen ontstaan de mooiste resultaten. Desgewenst kunnen wij ook turn-key projecten opleveren in samenwerking met onze installatiepartners. Hierbij nemen we al het werk compleet uit handen en zorgen voor oplevering van een perfect werkend systeem. 

De beste sproeiers op de markt

Omdat wij zowel sproeiers van de merken Hunter en Rainbird leveren, gebruiken wij altijd de beste sproeiers op de markt. Beide merken hebben een sproeier welke optimaal is afgestemd voor het gebruik in sportvelden. 

Hunter I-40

De I-40 sproeier van Hunter is een robuuste pop-up sproeier die nauwkeurig sproeit op afstanden tot 23 meter. De dikke rubberen beschermkap aan de bovenkant van de sproeier is gemaakt om letsel te voorkomen. Het is daarom dat deze sproeier vaak in stadions wordt aangetroffen. De sterke RVS riser zorgt ervoor dat de sproeier ook nog eens lang meegaat.
De Hunter I-40 is bij uitstek geschikt voor sportveldberegening
Voordelen van de Hunter I-40:
  • Rondsproeier en sectorsproeier in één model
  • RVS Riser
  • Nozzle gemaakt uit 3 spuitmondjes voor goede verspreiding zowel op korte als lange afstanden. 

Rainbird Falcon 6504

De Falcon 6504 sproeier van Rainbird is een specialist binnen de sportveldberegening. Binnen zijn maximale straal van bijna 20 meter is de waterverdeling perfect. De extra zware RVS intrekveer zorgt ervoor dat de sproeier na gebruik moeiteloos weer in de grond verdwijnt. Verkrijgbaar in zowel kunststof als RVS riser zodat de sproeier altijd de passende sproeier gekozen kan worden. 
De Rainbird Falcon 6504 is erg populair voor sportveldberegening.
Voordelen van de Falcon 6504
  • Relatief laag waterverbruik in vergelijking met andere sproeiers
  • Ruimte keuze uit bijbehorende gekleurde nozzles
  • 5 jaar fabrieksgarantie bij juist gebruik en onderhoud   

Van pomp tot sproeier

Heeft jouw sportvereniging ook plannen op het gebied van beregening en zoek je een partner die het project van pomp tot sproeier compleet kan maken? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan graag voor je klaar met raad en daad! Wij maken zelfs een gratis en vrijblijvend beregeningsplan op basis van de afmetingen van jouw sportveld.

Kom in contact met onze specialisten op het gebied van sportveldberegening!

    Het sportveld in topconditie voor topprestaties
    Gras herstelt sneller na wedstrijden
    Automatisch aan te sturen
    Zo goed als onzichtbaar systeem
    100% Veilig voor de spelers


Jan van Wijhe
Verkoop & Advies

 06-28243572 
 jan.vanwijhe@engeldot.nlMartijn Wellink

Verkoop & Advies

 06-28243592
 martijn.wellink@engeldot.n