Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Pompunit / Pompput

Wanneer een kavel, vakantiepark of parkeergarage te ver van het rioolstelsel af staat, dan kan dit vervelende situaties opleveren. Het afvalwater en regenwater kan dan niet worden afgevoerd, waardoor dit op het erf blijft en voor stank en wateroverlast kan zorgen. Pompputten kunnen in dit geval worden ingezet om het water op te vangen en naar het rioolstelsel te leiden. Installatie van de pomp dient door een gecertificeerd bedrijf als Engeldot te worden gedaan. Hierdoor kun je jaren zorgeloos profiteren van de pompput en heb je geen last meer van overtollig water.

Lees meer...
Minder...


Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wil je graag jouw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of account aan.

Je erf vol afvalwater en regenwater

Een afgelegen erf, een nieuwbouwwijk, een verlaagde parkeergarage of een vakantiepark liggen vaak niet direct aangesloten op het rioolstelsel. Door regenval en waterverbruik kunnen er veel onaangename situaties ontstaan op deze plekken. Er kan namelijk maar een beperkte hoeveelheid water worden opgenomen door de grond, waardoor het overtollige water op je erf blijft liggen. Doordat het water nergens naartoe kan en alleen maar meer wordt, kan het op een gegeven moment leiden tot stankproblemen en wateroverlast. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Door een pompput op je terrein te laten plaatsen, zorg je ervoor dat het water kan worden opgenomen door de pomp en kan worden weggeleid.
Pompputten zorgen ervoor dat overtollig water netjes wordt afgevoerd.

Omhoogkomend rioolwater

Ook bij overstromingen, regenbuien en hoge waterstanden kunnen pompputten van pas komen. Wanneer je te maken krijgt met één van deze situaties, dan kun je namelijk last krijgen van vervelende gevolgen in en om je erf. Het water kan hierbij voor een overdruk op het rioleringsstelsel zorgen, waardoor je last kunt krijgen van overlopende toiletten, vervelende plassen en een volgelopen kelder. Pompputten pompen het water hierbij op en voeren dit af naar het speciale leidingnet.

In welke situaties kunnen pompputten van pas komen?

Pompputten kunnen in meerdere situaties van belang komen, maar de meest voorkomende plekken zijn lager gelegen plekken of afgelegen plekken (plekken die niet direct aangesloten zitten op het rioolnet). Denk hierbij aan de volgende plekken:

  • Vakantieparken/ recreatieparken
  • Afgelegen woningen/ nieuwbouwwijken
  • Parkeergarages
  • Plekken die lager liggen dan het rioolnet

De pompputten kunnen in deze gevallen het water opnemen en naar een andere (hoger gelegen) plek vervoeren, waardoor wateroverlast voorkomen wordt.

Een pompput plaatsen betekent veel voordelen.De voordelen van pompputten

  • Je erf loop niet meer vol met water
  • Geen overlopende toiletten meer
  • Rioolwater en afvalwater komt niet meer omhoog
  • Geen stankproblemen
  • Geen wateroverlast

Hoe wordt een pompput geïnstalleerd?

Pompputten dienen te worden geïnstalleerd door een expert. Zo ben je ervan verzekerd dat de pomp op de juiste manier geplaatst wordt en dat je er lang van kunt profiteren. De pomp wordt afhankelijk van de oorzaak van het waterprobleem geplaatst op de juiste locatie. Meestal is dit op een locatie waardoor het erf aan het rioolnet kan worden gekoppeld. Het installeren van pompputten is maatwerk, waardoor het in iedere situatie anders kan zijn. Bij Engeldot zorgen we ervoor dat je zo min mogelijk hinder ervaart van het plaatsen van de pomp, zowel tijdens als na het plaatsen. Helemaal onzichtbaar zal de pomp niet zijn wanneer deze eenmaal geplaatst is. Wel wordt deze zo mooi en netjes mogelijk weggewerkt, zodat deze zo min mogelijk opvalt. Uiteraard kun je er nog wel eenvoudig bij voor het onderhoud en eventuele reparaties.

Pompputten onderhouden, hoe werkt dat?

Voor het beste resultaat is het van belang om pompputten goed schoon te houden. Spoel de pomp met enige regelmaat uit en zeker na overstromingen. Verwijder blad en overig vuil uit de put en de roostergoot. Controleer daarnaast de werking van de pomp regelmatig, zodat je er zeker van bent dat deze nog doet waar deze voor geplaatst is. Hiervoor neem je de externe vlotter zo hoog mogelijk uit de put. Wil je de interne vlotter controleren, dan vul je de put met zoveel mogelijk water. Door de pomp goed te onderhouden kun je er voor zorgen dat deze zo lang mogelijk meegaat en goed zijn werk blijft doen.

Een stank- en watervrij erf dankzij pompputten

Er zijn meerdere soorten en maten pompputten, welke voor verschillende situaties kunnen worden gebruikt. Voor iedere waterprobleem is er een passende pompput om het probleem te verhelpen. Wanneer je een pompput wilt aanschaffen, begeleiden we je bij Engeldot persoonlijk zodat we samen de juiste pomp voor jouw situatie vinden. Hierdoor kun je profiteren van de vele voordelen die deze pompputten te bieden hebben en, belangrijker nog, je hebt geen last meer van wateroverlast en de bijkomende narigheden. Vraag eenvoudig een offerte aan en kom erachter hoe jouw waterproblemen snel en efficiënt kunnen worden opgelost.