Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Voermengwagen Vulsysteem

Een automatisch pompsysteem voor het snel en eenvoudig toevoegen van water in een voermengwagen.

Voermengwagen Vulsysteem

Door water toe te voegen aan het voermengsel in de voermengwagen wordt het droge stof gehalte van het voermengsel verlaagd tot 35 procent droge stof. De voermengwagen gaat het voermengsel intensief mengen en snijden waardoor de voerdeeltjes worden verkleind. Hierdoor worden de vezels samen met de andere voerdeeltjes beter toegankelijk voor de pens bacteriën, de krachtvoerdeeltjes plakken vast aan de ruwvoerdeeltjes en de dichtheid neemt toe.  

Het Pompsysteem

De pomp zorgt er voor dat het water uit een voorraadtank razendsnel in de voermengwagen wordt gepompt.
Je kunt eenvoudig vanuit de cabine met een afstandsbediening de pomp in- en uit schakelen. Ook is het mogelijk om door middel van een vlotter een standaard hoeveelheid af te laten geven waardoor de pomp automatisch afslaat bij de gewenste hoeveelheid water. Een hoeveelheid van 1000 liter water wordt doorgaans in circa 2 minuten in de voermengwagen gepompt. Zo hoef je de cabine niet eens uit en kan je binnen no-time weer verder waar je mee bezig was!

Voordelen

 Met afstandsbediening (in- en uitschakelen)
  Volledig te automatiseren
 Forse tijdsbesparing
 Arbeidsgemak
 Degelijk en betrouwbaar systeem

Bekijk hier onze video over het pompsysteem:


Wil je graag vrijblijvend advies op maat? Wij komen graag bij je op bezoek.
Meld je aan voor een vrijblijvend advies. Voor de exacte prijs voor een voorkoelwatersysteem kun je contact  met ons opnemen of direct vrijblijvend een offerte aanvragen


gratis advies