Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Voermengwagen Vulsysteem

Een automatisch pompsysteem voor het snel en eenvoudig toevoegen van water in een voermengwagen.

Voermengwagen Vulsysteem

Het vullen van de voermengwagen kan veel tijd en moeite in beslag nemen. Er moet immers een heleboel water aan het voermengsel worden toegevoegd. Deze kostbare tijd en moeite kun jij als veehouder misschien beter besteden aan de vele andere te verrichten klussen. Bij Engeldot hebben we daarom een automatisch pompsysteem ontwikkeld waardoor het vullen van jouw voermengwagen snel en eenvoudig kan worden gedaan. Dankzij de jarenlange ervaring van Engeldot is dit Voermengwagen Vulsysteem de perfecte aanvulling op jouw stal en wordt het nauwsluitend aangesloten op jouw situatie.

Vrijblijvende offerte

Het vullen van de voermengwagen: een tijdrovende klus

Door het voer van de koeien te mengen met water, wordt het week. Hierdoor kan het voer makkelijker worden opgenomen door de koeien, waardoor deze genoeg binnen krijgen om op krachten te blijven en de melkproductie optimaal blijft. Een veelgebruikte manier om de voermengwagen te vullen met water is met een ibc watertank die met een verreiker werd geleegd. Deze klus neemt erg veel tijd in beslag en de hoeveelheid water dat je in één keer kan toevoegen is beperkt. Hierdoor gaat er kostbare tijd verloren aan het vullen van de voermengwagen. Tijd die ook voor andere klussen gebruikt kan worden, wanneer het vullen van de wagen sneller zou gaan.

Het voermengwagen vulsysteem zorgt ervoor dat het vullen met water een stuk sneller gaat.

Het automatische pompsysteem biedt de oplossing

Het Voermengwagen Vulsysteem van Engeldot biedt dé oplossing voor dit probleem, wat bij vele veehouders voorkomt. De pomp, die compleet kan worden afgesteld op jouw situatie, zorgt ervoor dat het water razendsnel vanuit een voorraadtank in de voermengwagen wordt gepompt. Hierdoor wordt de voermengwagen binnen een mum van tijd gevuld met water. Een hoeveelheid van 1000 liter water wordt binnen ongeveer 2 minuten in de voermengwagen gepompt, wat zorgt voor een forse tijdsbesparing. Laat je het systeem door Engeldot installeren, dan wordt de machine op maat voor jou gemaakt en kunnen wij de machine zo instellen dat deze automatisch afslaat bij de gewenste hoeveelheid water. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je vanuit de cabine de pomp in- en uitschakelen. Zo hoef je de cabine niet eens uit en kan je binnen no-time weer verder met waar je mee bezig was!

De voordelen van een Voermengwagen Vulsysteem van Engeldot

  • Met afstandsbediening (in- en uitschakelen)
  • Volledig te automatiseren, waardoor je de cabine niet meer uit hoeft
  • Forse tijdsbesparing, gemiddeld 110 uur per jaar
  • Arbeidsgemak
  • Degelijk en betrouwbaar systeem
Het voermengwagen vulsysteem is eenvoudig te bedienen en zorgt voor een forse tijdsbesparing.

Ervaring van klanten

Het voermengwagen vulsysteem is erg populair bij de veehouders waar Engeldot het systeem al heeft mogen installeren. Zo ook Gert Roseboom, die het systeem al jaren naar alle tevredenheid gebruikt. Lees hier de klantervaring van Gert Roseboom.

Gert Roseboom gebruikt het voermengwagen vulsysteem al jaren naar tevredenheid

Hoe werkt het vulsysteem?

Het voermengwagen vulsysteem is maatwerk. Dit wil zeggen dat dit op iedere boerderij anders kan zijn. Het wordt zo geïnstalleerd dat het het optimale effect heeft voor de betreffende veehouder. Het systeem bestaat uit een pomp waar water mee wordt opgepompt uit een voorraadtank. De voermengwagen kan onder de pomp worden gereden, waarna deze met een afstandsbediening kan worden bediend. Het vullen van de voermengwagen is zo gepiept, waardoor het de moeite niet is om de cabine te verlaten. De pomp kan zo worden afgesteld dat deze altijd de gewenste hoeveelheid water afgeeft, zodat je koeien altijd precies het juiste voedsel krijgen.


Een voermengwagen vulsysteem van Engeldot

Wanneer je een voermengwagen vulsysteem wilt installeren op je erf, dan staan wij bij Engeldot voor je klaar. Omdat het hier om maatwerk gaat is het belangrijk dat we goed kunnen inschatten wat er op jouw erf nodig is voor het beste resultaat. We bespreken samen met jou de wensen en de mogelijkheden, dit kan zowel telefonisch als op locatie. Vervolgens bereiden wij het systeem voor je voor zodat deze klaar is om geplaatst te worden. Het plaatsen kun je in principe zelf doen, maar wij schieten te hulp waar nodig. Wil je de plaatsing toch laten uitvoeren door een professional? Dan kun je dat door één van onze uitvoerders laten doen. Na een snelle installatie kun je meteen gebruik maken van het voermengwagen vulsysteem.

Vrijblijvende offerte

Over Engeldot

Engeldot heeft veel ervaring en kennis in de agrarische branche. Het voermengwagen vulsysteem is één van de systemen die door Engeldot zelf bedacht zijn om het agrarische leven eenvoudiger en effectiever te maken. Naast dit systeem helpen wij je ook graag bij de roosterbevochtiging van je stallen en het afdekken van je voerkuil met kuilafdekslangen. Wil je weten wat Engeldot voor jou kan betekenen? Vraag naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij staan je graag te woord om je verder te helpen.

Advies of meer informatie? Neem contact op met onze specialist Jan van Wijhe!

Onze specialist Jan staat graag voor je klaar.
Jan van Wijhe
Verkoop & Advies

 06-28243572 
 jan.vanwijhe@engeldot.nl