Martijn Wellink Specialist infiltratiesystemen
06-28243592 martijn.wellink@engeldot.nl
Jeroen Koskamp Specialist infiltratiesystemen
06-51451197 jeroen.koskamp@engeldot.nl
In situaties waar het niet mogelijk, wenselijk of toegestaan is om regenwater af te voeren naar een riool, is infiltratie een uitstekend alternatief. Hierbij wordt het regenwater opgevangen in een ondergrondse buffer waar het vervolgens geleidelijk wordt afgegeven aan de bodem. Dit proces heet infiltratie. Zo wordt wateroverlast voorkomen en bovendien wordt het grondwater op peil gehouden. Vooral bij nieuwbouw is regenwater infiltratie een uitkomst, omdat gemeenten het verplicht stellen om een eigen afvoervoorziening te regelen. Regenwater mag tegenwoordig namelijk niet meer worden afgevoerd naar het riool.
Via dakgoten en/of straatkolken komt het hemelwater via een ondergrondse buis in een zandvangput om de fijne deeltjes uit het water af te vangen. Het water komt in de infiltratiebuffer terecht waar het vervolgens aan de bodem wordt afgegeven. Op basis van de oppervlakte van het dak en de bestrating berekenen wij de capaciteit van de buffer waarbij wij rekening houden met de kans op extreme regenval. In uitzonderlijke gevallen waarbij de buffer toch vol raakt, zal het water naar een overstort lopen maar dit komt zeer zelden voor.
Met infiltratiekratten heb je de mogelijkheid om een infiltratiebuffer op maat te bouwen. Door de buffer met geotextiel te ommantelen, voorkom je dat de buffer verstopt raakt met zand en/of modder. Met tussenplaatsing van een bladscheider en zandvangput kunnen bijvoorbeeld regenpijpen, grondgoten en straatkolken op de buffer worden aangesloten. Benieuwd hoe veel infiltratiekratten je nodig hebt voor jouw project? Neem dan contact met ons op. Wij doen geheel kosteloos en vrijblijvend een capaciteitsberekening voor je en komen desgewenst langs op locatie om de situatie in kaart te brengen.
Voor een kleinere bestrating- of dakoppervlakte wordt vaak gekozen voor een kant-en-klare infiltratiebuffer. Dit is een infiltratiekrat dat is voorverpakt in geotextiel en kan direct worden ingegraven. Deze buffer is standaard voorzien van twee aansluitingen. Het is ook mogelijk om meerdere kant-en-klare buffers op elkaar aan te sluiten. Omdat onze infiltratiebuffers binnenshuis geproduceerd worden, kunnen wij deze tegen zeer scherpe prijzen aanbieden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!
In sommige delen van het land komt het voor dat het grondwaterpeil dermate hoog zit dat er niet genoeg ruimte is om infiltratiekratten te plaatsen. Dan kan er voor gekozen worden om infiltratiebuizen te gebruiken. Deze zijn ook omhuld met geotextiel en werken volgens hetzelfde principe als een normale infiltratiebuffer.
Ingelogd blijven
uw winkelwagen is leeg