Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Gert Rooseboom

Gert Roseboom en zijn gezin wonen op een boerderij in Coevorden. Gert is een enthousiaste jonge man met veel passie voor zijn vak. Boerderij Roseboom is een familiebedrijf dat al sinds 1890 bestaat.

Gert Rooseboom

Gert is van de 3e generatie en heeft een maatschap met zijn ouders. Hij runt de boerderij nu 12 jaar met veel enthousiasme en plezier. De boerderij is in 1890 begonnen als een gemengd bedrijf met varkens, kippen en koeien. In de loop der jaren is de boerderij zich gaan richten op melkkoeien. Gert vertelt vol trots dat hij nu 220 melkkoeien heeft. ‘s Avonds worden de koeien gemolken door een bedrijfshulpverlener. Er is 75 hectare grond rondom de boerderij en  in samenwerking met een akkerbouw bedrijf beschikt hij over meer grond. Het meeste landwerk doet hij zelf, op het inkuilen na.

Kijkend naar de toekomst wil Gert langzaam groeien met het aantal melkkoeien. Er is  een mooie nieuwe stal van circa 5 jaar oud waar ruimte is voor 320 koeien. 

Om de koeien te voeren maakt Gert gebruik van een voermengwagen. Door water in de voermengwagen toe te voegen, wordt het voer week en neemt de koe het makkelijker op. Tevens wordt het krachtvoer verdeeld en eet de koe het voer gemengd op. In het verleden werd de voermengwagen gevuld met water met behulp van een ibc watertank die met de verreiker geleegd werd. Dit kostte veel tijd en de hoeveelheid water wat je in één keer toe kon voegen was beperkt.

Gert: “Ik heb Engeldot gevraagd en Jan van Engeldot heeft meegedacht voor een oplossing om tijd en werk te besparen. Nu hebben we een automatisch pompsysteem dat de voermengwagen vult met water. Het werkt eenvoudig met een afstandsbediening. Met één druk op de knop wordt het water toegevoegd. Het werkt snel en makkelijk en bespaart ons een hoop tijd. Ik vul nu snel drie keer per dag water aan in de voermengwagen.”

“Het systeem is op tijd geleverd door Engeldot en werkt zoals ik gevraagd heb. De pomp zou minimaal 500 liter geven, maar er komt zelfs rond de 800 liter uit. Ik zie Engeldot als een partner die zijn afspraken nakomt en prijstechnisch goed meekomt.”

Gert Roseboom  

Advies of meer informatie?
Wilt u graag meer informatie of advies? Vraag een  vrijblijvend advies op maat aan.
Bekijk onze video van het vullen van de voermengwagen.  


De werking van het pompsysteem

Door water toe te voegen aan het voermengsel in de voermengwagen wordt het droge stof gehalte van het voermengsel verlaagt tot 35 procent droge stof. De voermengwagen gaat het voermengsel intensief mengen en snijden waardoor de voerdeeltjes worden verkleint. Hierdoor worden de vezels samen met de andere voerdeeltjes beter toegankelijk voor de pens bacteriën, de krachtvoerdeeltjes plakken vast aan de ruwvoerdeeltjes en de dichtheid neemt toe.  

De pomp zorgt er voor dat het water uit een voorraadtank eenvoudig en snel in de voermengwagen wordt gepompt. 
De chauffeur kan vanuit de cabine met een afstandsbediening de pomp aan en uit schakelen. Dit zorgt er voor dat de chauffeur de cabine niet uit hoeft. De juiste hoeveelheid water wordt in circa 2 minuten in de voermengwagen gepompt. 

Dé voordelen
 Met afstandsbediening (aan- en uitschakelen)
 Tijdsbesparing
 Arbeidsgemak
 Arbeidsvreugde verhogend
 Betrouwbaar systeem

Bekijk hier onze video over het pompsysteem:Wat is de prijs?
Voor de exacte scherpe prijs voor het systeem kun je contact met ons opnemen of direct een offerte aanvragen. Met ons systeem ben je verzekerd van een top product tegen een scherpe prijs! Jan komt graag bij je op bezoek of geeft je per telefoon een goed en duidelijk advies. Jan van Wijhe

 06-28243572 

 jan.vanwijhe@engeldot.nl