Diameter
Lengte
Kleur
Toepassing
Uitvoering
Kwalificatie
Keurmerk(en)
Loader

PVC Afvoerbuizen

Voor afvoerbuizen bent u bij ons aan het juiste adres. Met een ruim assortiment aan afvoerbuizen, vindt u altijd wel waarnaar u op zoek bent. De afvoerbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, lengtes en drukklassen en zijn uitermate geschikt voor het aanleggen van onder andere riolering. Daarnaast vindt u bij ons de beste kwaliteit afvoerbuizen, voorzien van het KOMO-keurmerk. U kunt bij ons terecht voor losse lengtes, maar ook grote pakketten afvoerbuizen bestelt u online in onze webshop.

Verschillende uitvoeringen afvoerbuizen

Via afvoerbuizen wordt het water naar de riolering gevoerd. De afvoerbuizen zijn gemaakt van kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende drukklassen. In ons assortiment van afvoerbuizen vindt u onder andere de afvoerbuizen met drukklasse SN2, SN4 en SN8. Welke buis het meest geschikt is voor u hangt af van de toepassing:

  • SN2: bovengrondse laag statisch belaste toepassing
  • SN4: bovengrondse en ondergrondse standaard statische belasting
  • SN8: bovengrondse en ondergrondse zware statische belasting

Daarnaast vindt u in ons assortiment afvoerbuizen tevens verschil in materiaal. Zo hebben wij PVC buizen en PP buizen. PVC Afvoerbuizen zijn uitstekend geschikt voor de afvoer van regenwater en afvalwater, bijvoorbeeld riolering. PP buizen zijn beter bestand tegen hogere temperaturen en minder belastend voor het milieu dan PVC.

De aanleg

Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit ons brede assortiment afvoerbuizen, is het belangrijk te weten wat u allemaal nodig hebt voor de juiste aanleg ervan. Om de afvoerbuizen van PVC met elkaar te verbinden, gebruik je lijm. Voor deze afvoerbuizen raden wij de PVC-lijm aan. De lijm droogt snel en is achteraf niet meer te corrigeren. Het is dus van groot belang dat u voor het lijmen goed past en meet! Afvoerbuizen van PP of PE zijn niet goed te lijmen. Je verbindt deze buizen met een mof. Dat is een rubberen dichting die in elkaar geschoven worden. Deze zijn makkelijk uit elkaar te halen, mocht het nodig zijn.

Daarnaast is het bij de aanleg van afvoerbuizen van belang om scherpe bochten (van 90 graden of meer) te vermijden. Vergeet ook niet een sifon te gebruiken tussen toestellen en afvoerbuizen.

Het KOMO-keurmerk

KOMO is het collectief keurmerk van de Nederlandse bouwsector. Met de pvc afvoerbuis met het KOMO-keurmerk, ben je verzekerd van een genormeerd productieproces en een hoogwaardig kwalitatief eindproduct. KOMO staat voor kwaliteit. Wanneer u kiest voor een product met dit keurmerk, bent u dan ook verzekerd van het beste product.

Afvoerbuizen kopen doe je bij Engeldot

Om het water op een goede manier afgevoerd te zien worden, dient u uiteraard gebruik te maken van de beste materialen. De afvoerbuizen van Engeldot zijn van uitstekende kwaliteit en hebben dan ook het KOMO-keurmerk. Daarnaast bieden wij u naast de beste kwaliteit ook een snelle levering van het product. En wanneer u nog vragen heeft over afvoerbuizen, de aanleg ervan of de verschillende soorten en materialen kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij staan u graag te woord.

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wilt u graag uw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of inlog aan.