Loader

Projecten, klantervaringen en mogelijkheden

Melkveebedrijf Timmerman

Snel en eenvoudig een lasagnekuil afdekken. Klant aan het woord "Familie Timmerman"

Melkveebedrijf Timmerman

Het afdekken van de lasagnekuilen nam voor melkveebedrijf Timmerman uit Balkbrug voorheen veel werk en tijd in beslag. Inmiddels is er met de kuilafdekslangen van Engeldot Pomp- en Leidingsystemen een effectieve oplossing gevonden. “We trekken het folie over de lasagnekuil en leggen de slangen neer. We openen de kraan van de watertank en na twintig minuten zijn de slangen vol. Ideaal.”

Het vullen met water zorgt er voor dat de slangen van Engeldot genoeg gewicht hebben om de kuil goed af te sluiten. Een perfecte oplossing, vindt Wim Timmerman. “Het kost ons nu veel minder tijd om de lasagnekuilen goed af te sluiten. In combinatie met het afdekfolie zijn de slangen een goede en goedkope oplossing. Het bevalt goed”   

Afdeksysteem

De Overijsselse melkveehouder benadrukt dat het systeem zich heeft bewezen. ”Doordat we afgelopen zomer weinig gras hadden, hebben we van het afdeksysteem helaas weinig gebruik kunnen maken. Zodra het winter is ruimen we de slangen op en gaat het de winterstalling in.” Toch is Timmerman overtuigd van de meerwaarde. “We hopen er in mei weer voor het eerst gebruik van te kunnen maken.”

Melkveebedrijf van de familie Timmerman

Het melkveebedrijf van de familie Timmerman is volop in beweging. Wim en Hetty  Timmerman runnen de onderneming samen met zoon Niek. Ook jongste zoon Marijn, nu nog scholier, steekt zijn handen op de boerderij regelmatig uit de mouwen. Door de overname van de naastgelegen melkveehouderij is het familiebedrijf naar 250 melkkoeien en 120 hectare grond gegroeid. De buren hadden geen opvolger en vonden zo een mooie oplossing bij goede bekenden uit de buurt.

Het jongvee en de droge koeien staan momenteel bij de buurlocatie. Wekelijks worden de koeien heen en weer gebracht. Ongeveer zes uren per dag, voor minimaal honderdtwintig dagen per jaar, wordt er weidegang toegepast.

Niek Timmerman gaat over anderhalf jaar op de buurlocatie wonen. Hij heeft veel werkervaring op gedaan tijdens een stage van zes maanden op een Duits bedrijf. Inmiddels is hij uitgestudeerd en heeft hij zich naast het werk op de boerderij als zzp’er toegelegd op het loonwerk. Hij gebruikt eigen materiaal van het eigen melkveebedrijf en verhuurd zichzelf als zzp’er. “Een echte ondernemer wiens hart bij het loonwerk ligt”, benadrukt zijn vader. Niek Timmerman staat open voor nieuwe klanten en werkzaamheden in loonwerk. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de zonen in de toekomst de boerderij gaan overnemen.

Op de vraag hoe de familie de toekomst ziet, antwoord Wim Timmerman kort en krachtig: "Gewoon doorgaan en verder optimaliseren. We trekken onze eigen lijn en volgen onze eigen mening. Het belangrijkste is dat we plezier in het werk houden". 

Familie Timmerman

     

Kuilafdekslangen - dé oplossing

Het gewicht speelt een belangrijke rol
Het is van belang dat de folie goed op de plaats blijft zitten hierbij speelt het gewicht een belangrijke rol. Het gevuld gewicht van een slang met een diameter van 150 mm is 19 kg per meter en het gevuld gewicht van een 200 mm slang is 34 kg per meter. De standaard lengte is 50 meter, andere lengtes op aanvraag. Engeldot kuilafdekslangen kunnen dienen ter vervanging van zandslurven. Ze zijn ook toepasbaar op lasagnekuilen. 

Voordelen Engeldot Kuilafdekslang:

 Eenvoudige en effectieve oplossing
 Compleet gemonteerd afgeleverd 
 Leverbaar in slangdiameter van 150 en 200 mm. 
 Ter vervanging van zandslurven
 Toepasbaar bij lasagnekuilen
 Arbeidsbesparing

Wat is de prijs?
Voor de exacte scherpe prijs voor de kuilafdekslang kun je  contact  met ons opnemen of direct vrijblijvend een offerte aanvragenMet onze kuilafdekslang ben je verzekerd van een top product tegen een scherpe prijs!
 Onze specialist komt graag bij je op bezoek of geeft je per telefoon een goed en duidelijk advies.   
kuilafdekslang  kuilafdekslang  kuilafdekslang


Jan geeft je graag vrijblijvend advies!
Jan van Wijhe, bel mij op 06-28243572 of e-mail mij naar 
jan.vanwijhe@engeldot.nl
Contactgegevens van Engeldot
Telefoonnummer: 
085 – 487 46 04 
WhatsApp: 06-53724970 
E-mail:   info@engeldot.nl 

            

kuilafdekslang