Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

Beregeningshoofdleiding

Met een hoofdleiding voor beregening heb je altijd een betrouwbare watertoevoer op iedere gewenste plek. Ervaar het gemak van beregenen uit eigen bron!

Beregeningshoofdleiding

Een beregeningshoofdleiding kent vele voordelen.

Besparing en zekerheid dankzij elektrisch beregenen

Het gebrek aan regenval in de zomer heeft vele oogsten in de problemen gebracht. Wij hebben dan ook veel vraag gekregen naar ons elektrische beregeningssysteem. Inmiddels hebben wij talloze complete systemen mogen leveren aan zowel de akkerbouw, melkveehouders als bij tuinders en grote kwekerijen. Deze systemen zijn voorzien van pvc-drukbuis, bronpomp en hydrantkoppelingen. Bovendien kunnen wij desgewenst het gehele proces van bronboring tot installatie en aanleg van de leiding voor je organiseren. Uiteraard staan onze specialisten ook ná oplevering voor je klaar voor ondersteuning en nazorg. Neem gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

✓  LAAGSTE PRIJSGARANTIE
Door de onstuimige grondstofmarkt snappen wij als geen ander dat het lastig is om het juiste moment van aankoop te bepalen. Hiervoor hebben wij de volgende oplossing: de laagste prijsgarantie ook na het moment van aankoop. Dit houdt in dat wanneer je een opdracht bij ons hebt geplaatst en de marktprijs zakt, dan zakt de aankoopprijs automatisch mee tot aan het moment van afleveren.

Win het aankoopbedrag van de bronpomp terug!

Indien je jouw beregeningssysteem voor het eind van 2022 bij Engeldot bestelt, maak je automatisch kans om het aankoopbedrag van de DAB® bronpomp terug te winnen. Dit bedrag kan oplopen tot maar liefst €15.000! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en vraag naar de voorwaarden van deze tijdelijke actie.


Met een beregeningshoofdleiding heb je altijd voldoende water op iedere gewenste plek.

Het kiezen van de juiste bronpomp

Het absolute A-merk DAB® is al meer dan 30 jaar een waar begrip in de wereld van beregening. Deze elektrische bronpompen zijn standaard uitgevoerd in hoogwaardig RVS en beschikken over een uiterst efficiënte motor. Bij de meeste beregeningshaspels gaat de gewenste druk richting de 10 bar bij 60- of zelfs 80m3/uur en dat is geen enkel probleem voor de bronpompen van DAB®! Wij kunnen deze pompen leveren met besturing, stijgbuis (kunststof of RVS), kabel en alle benodigde aansluitmaterialen. Afhankelijk van je haspel, de diameter van de leiding en het gewenste resultaat kunnen wij de perfecte bronpomp voor je selecteren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Met een bronpomp ben je altijd verzekerd van voldoende watertoevoer.Een besturingskast op maat

De elektrische aansturing van bronpompen kan op twee manieren: met een frequentieregelaar of met een softstarter. De besturing van beregeningspompen tot en met 15kW kan nog worden geregeld met behulp van een softstarter. Een softstarter zorgt ervoor dat de pomp rustig in- en uitgeschakeld wordt en biedt extra bescherming aan de motor. Nog beter voor de pomp is besturing door een frequentieregelaar. Bij pompen groter dan 15kW passen we standaard een besturingskast met frequentieregelaar toe. Ook bij kleinere motoren biedt een frequentieregelaar altijd de beste bescherming voor de pomp doordat hij altijd op het juiste toerental draait. Doordat de pomp niet constant op volle toeren draait gaat de pomp langer mee en wordt er ook nog eens energie bespaard. Naast alle benodigde standaard onderdelen kunnen we de besturingskast compleet op maat maken met een aantal extra opties zoals een sms-module, piekspanningsfilter ter bescherming van de frequentieregelaar of inbedrijfstelling op locatie.


Een besturingskast op maatPVC-Drukbuis

Wij leveren altijd drukbuizen met gedefinieerde wanddikte (PN-waarde) waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Deze drukbuizen zijn uiterst betrouwbaar en gaan bij hoge druk doorgaans jaren langer mee dan buizen met een ongedefinieerde wanddikte (Klasse-waarde). Tegenwoordig worden bij de meeste projecten drukbuizen met manchetmof ingezet. Deze zijn net zo betrouwbaar als buizen met een lijmmof, maar vooral bij grote afstanden valt tijdens de aanleg veel tijd te besparen met een manchetmof. Voor een nieuw systeem maar ook uitbreiding van een bestaande ondergrondse leiding ben je bij Engeldot aan het juiste adres. De meeste systemen worden uitgevoerd met drukbuis in de diameters 110, 125, 160 en 200mm en de drukklassen PN10 en PN12.5. Weet je niet zeker wat voor diameter en drukklasse je nodig hebt? Neem gerust contact met ons op en wij rekenen het voor je uit.
Hydranten en persslang

Op verschillende punten in het land kunnen hydranten worden aangebracht. Op deze punten kan vervolgens een haspel aangesloten worden. Op dit gebied levert Engeldot koppelingen van de gerenommeerde merken Bauer, Perrot, Van De Lande en Feuer Vogel Storz koppelingen. Daarnaast leveren wij persslangen vanaf het hydrant naar de haspel toe. Deze slangen kunnen zowel met dubbele weving als in volledig rubber uitgevoerd worden voor extra slijtvastheid. 

Advies, offerte en aanleg

Wil je graag een vrijblijvend advies op maat? Of zou je graag willen weten wat zo’n compleet systeem zou gaan kosten? Neem dan contact met ons op zodat wij je kunnen ontzorgen en het gehele plan van A tot Z voor je uit kunnen rekenen. Mocht je het niet zien zitten of een gebrek aan tijd hebben om het gehele systeem zelf aan te leggen en de pomp in te regelen? Ook dan staan wij voor je klaar. Wij hebben een groot aantal gerenommeerde installateurs en loonwerkers als partner die je het werk graag uit handen nemen.Onze specialist Martijn geeft graag vrijblijvend advies over de hoofdleiding voor beregening!
Martijn Wellink

Verkoop & Advies

Bel met onze specialisten voor een deskundig advies op maat. 06-28243592
Mail onze specialisten voor een deskundig advies op maat. martijn.wellink@engeldot.nl