Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

terug naar overzicht

LED lichtoplossing

Verlichting biedt een van de gemakkelijkste manieren om energie te besparen. Overschakelen op groene alternatieven heeft een onmiddellijke invloed op energieverbruik, CO2-uitstoot, het milieu en verbetert tegelijk de lichtkwaliteit. Engeldot Pomp- en leidingsystemen is dealer van een breed assortiment aan innovatieve, High Quality en duurzame LED-verlichting.

LED lichtoplossing

60% van het totale energieverbruik wereldwijd is voor verlichting
Wilt u graag vrijblijvend advies op maat? Wij komen graag bij u op bezoek. Meld u aan voor een vrijblijvend advies.

LED, een duurzame lichtoplossing

Efficiëntie is de hoeveelheid lichtstroom per gebruik vermogen (lumen per watt). Hoe hoger het aantal lumen per watt, des te beter een lamp de ingebrachte energie omzet in licht.

Deze hoge efficiëntie is de belangrijkste eigenschap van LED-verlichting.

LED gebruikt ± 10% van het vermogen van een gloeilamp of een halogeenlamp om het zelfde licht te krijgen. Bij TL-buizen gebruikt LED ± 50% van het vermogen. Bij gasontladingslampen ligt dit percentage op ± 30%.

Met LED-verlichting realiseert u een gemiddelde energiebesparing van 60%.

Ongeveer twee derde van alle verlichting die ter wereld is geïnstalleerd, is gebaseerd een op oudere, minder energiezuinige technologie. In de laatste tien jaar heeft zich in de verlichtingstechnologie een revolutie voltrokken en die heeft geresulteerd in een compleet assortiment energiezuinige verlichtingsoplossingen met toegevoegde waarde.

Wereldwijd betekent dit een besparing van:
• €120 miljard aan energiekosten
• of 630 miljoen ton CO2
• of het equivalent van 1.800 miljoen vaten olie
• of de jaarlijkse productie van 600 middelgrote energiecentrales van 2 terawattuur per jaar

Energiebesparing
Met LED-verlichting realiseert u een gemiddelde energiebesparing van 60%.
Ongeveer twee derde van alle verlichting die ter wereld is geïnstalleerd, is gebaseerd een op oudere, minder energiezuinige technologie. In de laatste tien jaar heeft zich in de verlichtingstechnologie een revolutie voltrokken en die heeft geresulteerd in een compleet assortiment energiezuinige verlichtingsoplossingen met toegevoegde waarde.

Met de producten van Engeldot bespaart u direct gemiddeld 60% op uw verlichtingskosten, bovendien levert u direct uw bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

De LED-armaturen van Engeldot zijn te allen tijde kwalitatieve hoogwaardige verlichtingsarmaturen. Door gebruik te maken van alleen maar hoogwaardige componenten, waaronder LED-­modules zoals; Bridgelux® en Epistar®, maar ook van zeer hoogwaardige drivers en overige onderdelen zijn onze producten up-to-date en maken waar wat ze beloven; het beste, energiezuinigste alternatief voor een concurrerende prijs.  


Duurzaam
Het hele assortiment LED-verlichting draagt het label Energy Saver. Dit label toont aan dat de LED-verlichting bijdraagt om het algemene energieverbruik omlaag te brengen. De lampen hebben een hoog licht efficiency. Dat wil zeggen dat je 100 Watt stroom in een lamp een rendement van 0,98, je dan 98% licht hebt en 2% warmte verlies. Voor armaturen met een lagere licht efficiency heb je  dus meer lampen nodig voor hetzelfde effect. 

Philips Lumileds
Philips Lumileds gericht op één doel: het creëren van 's werelds best presterende LED's. Het bedrijf is een pionier in het gebruik van solid-state verlichting in baanbrekende producten. Wij bieden de meest uitgebreide portfolio van hoge kwaliteit LED's en compromisloze service.

Philips Lumileds brengt LED 's kwaliteiten van energie-efficiëntie, digitale besturing en een lange levensduur. Onze producten zijn ontworpen voor een optimale lichtkwaliteit en ongekende werkzaamheid tegen de laagste totale kosten.

9 redenen om LED-verlichting te installeren

Duurzaam in gebruik, duurzaam voor mens en maatschappij en energiebesparend. LED-verlichting producten hebben vele voordelen. De kwaliteit van Engeldot LED-verlichting biedt u een zorgeloze keuze om vandaag nog over te stappen.

Lagere energierekening
LED-verlichting is een eenvoudige manier om te besparen op uw energiekosten. Vervanging van alle conventionele lampen door LED lampen kan een directe besparing geven tot wel 80%. Dat resulteert in lagere energiekosten en een grote financiële besparing op energiekosten.

Weinig onderhoud
LED-verlichting is zeer zeker duurzaam en het is schokbestendig. Ook heeft LED-verlichting geen gloeidraad, welke bij conventionele verlichting het meest zwakke punt is. LED’s bevatten geen beweegbare of kwetsbare onder­delen. De goed ontworpen LED-armaturen zijn stevig en daarom uitermate goed bestand tegen trillingen en andere mechanische belastingen.

Eenvoudige installatie
De LED-verlichting armaturen zijn eenvoudig aan te sluiten op het net. Ook zijnde LED TL-buizen meestal toepasbaar in huidige armaturen, deze kunnen eenvoudig worden gemodificeerd.

Constante lichtopbrengst, nooit flikkerend licht
In tegenstelling tot conventionele verlichting levert LED-verlichting bij inschakelen direct de volledige lichtopbrengst. Bovendien voorkomt LED flikkerend licht en de lichtopbrengst blijft gelijk gedurende de inschakeling.

Langere levensduur
LED-verlichting heeft een gelijke lichtopbrengst tot wel 50.000 branduren. Na deze 50.000 uur neemt de lichtopbrengst met 5% af, waar conventionele verlichting na slechts 10.000 uur vele malen minder lichtopbrengst heeft. LED-verlichting gaat minimaal vijf keer langer mee. U bespaart aanzienlijk op onderhoudskosten terwijl de lichtkwaliteit en lichtopbrengst voor zeer lange tijd constant blijven.

Vijf jaar garantie
Door onze focus op de beste technologie en componenten geven wij op al onze LED-verlichting een garantie van 5 jaar. U kunt zorgeloos gebruik maken van uw LED-verlichting.

Geen warmteverlies
LED-verlichting zorgt voor een grote mate van veiligheid. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er geen sprake is van warmteontwikkeling.
Conventionele verlichting zet ongeveer 90% van de energie om in warmte en gebruikt de overige 10% om licht af te geven. Bij LED-lampen gebeurt dit op een heel andere manier, aangezien slechts 10% wordt omgezet in warmte. De LED-lamp wordt niet heet en is zeer veilig in gebruik. Daarnaast is er geen verspilling van energie.

Bijdrage MVO-beleid
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt steeds belangrijker. De Rijksoverheid moedigt bedrijven aan om het maximale uit hun MVO-beleid te halen. LED-verlichting kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan uw MVO-beleid. Als u minder energie verbruikt door het toepassen van energie efficiënte LED-verlichting, helpt u mee aan het reduceren van CO2 uitstoot. Hiermee verlaagt u de CO2 footprint van uw organisatie en geeft het uw organisatie een duurzaam imago.

Kopen met EIA
Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder belasting, gemiddeld levert de EIA u 10% belastingvoordeel op. Naast EIA zijn er nog andere subsidiemogelijkheden.