Merk
Kleur
Type
Watt
Toepassing
Uitvoering
Garantie
Opmerking 1
Materiaal
Volt
Keurmerk(en)
Norm(en)
Aansluiting
Isolatieklasse
Beschermingsgraad (IP)
Max. medium temperatuur
Afmeting
Opstelling
Toepasbaar in medium
Gewicht
Max. Werkdruk
Capp. m3/uur
Inhoud
Opmerking 2
Motor
Mwk
Ampère
Kw
Max. omgevingstemperatuur
Afvoercapaciteit (ca. 35L p/m)
Loader

Drinkwaterpomp

Drinkwaterpomp kopen? Dat kan eenvoudig online in de webshop van Engeldot. U kunt de drinkwaterpompen gebruiken voor het verpompen van drinkwater voor bijvoorbeeld vee of pluimvee. Tevens hebben wij druk verhogende systemen in ons assortiment, zodat de waterdruk bij u thuis verhoogd kan worden. Bij ons kunt u verschillende drinkwaterpompen kopen van verschillende merken, zodat u altijd een geschikte pomp kunt vinden.

Wat verstaan we onder een drinkwaterpomp?

De drinkwaterpomp is vrijwel een standaard centrifugaal pomp. Het verschil met een standaard centrifugaal pomp is dat er bij de productie van de drinkwaterpomp gebruik wordt gemaakt van schone materialen die het drinkwater niet vervuilen. Het is dan ook schoon water dat verpompt wordt en wat klaar is voor het gebruik als drinkwater. In onze webshop vindt u veelal drinkwaterpompen die gebruikt kunnen worden voor het verpompen van drinkwater voor het vee.

Verschillende soorten drinkwaterpompen

De drinkwaterpompen die u kunt kopen bij Engeldot zijn naast centrifugaalpompen, ook zelfaanzuigende pompen, periferische pompen en pompsystemen die de waterdruk verhogen. Ze worden veelal gebruikt voor de drinkwatervoorziening in stallen, maar kunnen ook als pompsysteem bij u thuis dienen.

Centrifugaal pompen

Centrifugaal pompen verpompen vloeistof, bijvoorbeeld water, door middel van centrifugaal krachten. De centrifugaalpomp bestaat uit een pomphuis en een waaier. In het pomphuis draait de waaier rond en de schoepen van de waaier in combinatie met de centrifugaal kracht zorgen er dan voor dat de vloeistof in beweging komt. Deze drinkwaterpompen zijn geschikt voor het oppompen van water installaties in woningen, flatgebouwen en kantoorgebouwen. Daarnaast kunt u deze pompen gebruiken als toepassing in de industrie en landbouw, voor het overhevelen, mengen en irrigeren.

Zelfaanzuigende pompen

Een andere soort drinkwaterpomp is de zelfaanzuigende pomp. Dit is feitelijk een centrifugaal pomp, welke ook lucht kan verpompen of afvoeren. Luchtbellen in het water zijn dan ook geen probleem voor deze drinkwaterpomp. Deze drinkwater pomp is dan ook geschikt voor watertoevoer in huishoudelijke en licht industriële toepassingen. In ons assortiment hebben we twee soorten zelfaanzuigende drinkwaterpompen: de Pedrollo waterpomp en de DAB drinkwaterpomp.

Periferische drinkwaterpompen

Een periferische pomp lijkt op een centrifugaal pomp, maar is aan de binnenzijde geheel anders. Ook met een laag debiet kan er een hoge druk geleverd worden. Deze drinkwater pompen zijn niet geschikt voor het verpompen van troebel vloeistof, maar des te meer geschikt voor schoon drinkwater.

Waterdruk verhogende systemen

Om de druk van het drinkwater bij u thuis of voor industriële of agrarische doeleinden te verhogen, zijn de waterpompsystemen van DAB zeer geschikt. Met de DAB Easybox verhoogt u bijvoorbeeld de waterdruk in uw woning of bedrijf op eenvoudige wijze en houdt deze constant.

De drinkwaterpompen van Engeldot

In het assortiment drinkwaterpompen vindt u verschillende merken. Zo kunt u drinkwaterpompen kopen van het merk Pedrollo. Dit Italiaanse merk staat bekend om hun hoge kwaliteit en goede gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast zijn de pompen van Pedrello multifunctioneel en komen ze altijd van pas. Tevens kunt u bij ons terecht voor pompen van het innovatieve merk DAB. De pompen van DAB onderscheiden zich door hun hoge gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit en dat maakt DAB pompen een uitstekende keuze.

Drinkwaterpomp online bestellen

Wanneer u een drinkwaterpomp wilt kopen, biedt onze webshop uitkomst. Met verschillende drinkwaterpompen van verschillende merken, is er altijd wel een geschikte pomp voor u. Drinkwaterpompen bestellen kan eenvoudig in onze webshop. Wenst u meer informatie over de drinkwater pompen die u kunt kopen bij Engeldot of heeft u een vraag over een bepaald product? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW.
Zonder inloggen zijn onze consumentenprijzen zichtbaar.
Wilt u graag uw speciale bedrijfskorting zien? Vraag een offerte of inlog aan.