Loader

Projecten, klantervaringen en mogelijkheden

Roosterbevochtiging

Laat uw mestrobot of mestschuif de prestaties leveren waar deze voor gemaakt is. Bevochtiging in een ligboxenstal, het ziet er misschien vreemd uit maar volgens melkveehouder Herman van de Hoef is het een eenvoudige oplossing voor het haperen van de mestrobot door opgedroogde mest op de roosters.

roosterbevochtiging

Last van opgedroogde en aangekoekte mest op de roosters?
Een mestrobot of mestschuif die zijn werk niet kan doen door opgedroogde en aangekoekte mest op de roosters is een probleem dat steeds vaker voorkomt. Dit probleem wordt veroorzaakt door de komst van open stallen, betere ventilatie in de stallen en droog en warm weer. Het Engeldot roosterbevochtigingssysteem biedt voor u de oplossing en zorgt ervoor dat uw mestschuif of mestrobot moeiteloos vooruit kan.

Engeldot roosterbevochtiging is dé oplossing!
Engeldot Pomp- en Leidingsystemen heeft veel ervaring met beregeningssystemen voor kassen, ijsbanen, golfbanen, maneges. Sinds 2010 geldt dit ook voor melkveestallen. Als specialist op het gebied van water en energie heeft Engeldot zelf het roosterbevochtigingssysteem bedacht en ontwikkeld om problemen van onze klanten met haperende mestrobots op te lossen. Wij ontwerpen voor u een systeem op maat en kunnen tevens de aanleg voor u verzorgen. Sjouwen met emmers water om de robot weer te laten schuiven is definitief verleden tijd met ons roosterbevochtigingssysteem. Druppels weken de aangekoekte mest los waardoor uw mestrobot probleemloos de vee roosters kan reinigen. Ook met een conventionele mestschuif kan het systeem toegepast worden. Wij of u zelf plaatst de druppelleiding aan de onderzijde van de spanten, ze vallen hierdoor niet op. Een lange mestgang kan in één keer bedruppeld worden. Het systeem is ook prima inzetbaar voor emissiearme vloeren.

Alle voordelen van Engeldot roosterbevochtiging:
- Eenvoudig systeem, makkelijk zelf te monteren
- Automatische besturing
- Minimaal waterverbruik
- Lage investering
- Voor bestaande en nieuwe stallen
- Extra verkoeling
- Druppel is groter dan bij beregening en verwaaid minder snel. De boxen blijven hierdoor droog
- Een lange mestgang kan in 1 keer bedruppeld worden

Lees hier de ervaring van Familie Leppink
Wat kost een roosterbevochtigingssysteem?
Voor de exacte prijs voor uw roosterbevochtiging kun je  contact  met ons opnemen of direct vrijblijvend een offerte aanvragen

Ja, geef mij vrijblijvend een offerte

offerte aanvraag roosterbevochtiging

Wil je graag vrijblijvend advies op maat? Wij komen graag bij je op bezoek. Meld je aan voor een vrijblijvend advies.

Ja, geef mij gratis advies

gratis advies

Advies of meer informatie? Neem contact op met onze specialisten.
Jan van Wijhe, Tel. 06-28243572 of e-mail: jan.vanwijhe@engeldot.nl

      

Bekijk hier onze video's over roosterbevochtiging