Let op: Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.  

Agrariërs

Heb jij ook behoefte aan een leverancier die met je meedenkt? Eentje waarmee je stappen kunt maken om de werkzaamheden binnen je bedrijf gemakkelijker, sneller, efficiënter en duurzamer te maken? Een leverancier die je altijd kunt bellen wanneer je een vraag hebt? Dan ben je bij Engeldot aan het juiste adres.
Al sinds 2010 werken wij aan maatwerkoplossingen voor agrarische bedrijven. Deze oplossingen zijn veelal ontstaan uit een praktisch probleem waarbij een klant ons gevraagd heeft om een oplossing te bedenken. Door de jaren heen hebben wij deze oplossingen steeds verder ontwikkeld en geperfectioneerd voor iedere denkbare situatie. Door ons enorme netwerk van installateurs en stalinrichters, zijn wij in staat om (inter)nationaal te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van agrarische bedrijven. Zo hebben wij bijvoorbeeld al meer dan 350 stallen mogen voorzien van (automatische) systemen voor roosterbevochtiging! De oplossingen die wij bieden zijn altijd gericht op gemak voor de boer en welzijn voor het dier.

Gemak voor de boer

Het gemak voor de boer uit zich in de meeste gevallen in forse tijdsbesparing doordat onze systemen bijdragen aan (verbetering van) de automatisering binnen het bedrijf. Uiteraard kan niet alles geautomatiseerd worden, maar er zijn genoeg werkzaamheden die een stuk efficiënter, gemakkelijker en sneller kunnen worden gemaakt. Neem bijvoorbeeld onze waterslangen om makkelijk en snel kuil af te dekken. Of ons systeem waarmee je met een druk op de knop razendsnel de voermengwagen met water kunt vullen. 

Met onze kuilafdekslang is het tussentijds inkuilen een fluitje van een cent      Een voermengwagen kan binnen 2 minuten gevuld zijn met ons systeem!

Welzijn voor het dier 

Het welzijn voor het dier speelt ook een belangrijke rol bij onze systemen. Engeldot staat voor verantwoord boeren en hier dragen wij aan bij door systemen te leveren die de leefomgeving van het vee verbeteren. Zo leveren wij verschillende systemen die de stal verkoelen in de zomertijd. Vooral bij hittegolven is het extreem belangrijk om stalverkoeling goed voor elkaar te hebben, omdat hittestress een enorme impact heeft op de gezondheid en het welzijn van dieren. Bovendien produceert een koe aanzienlijk minder melk onder stress van een te hoge temperatuur in de stal. Daarnaast leveren wij systemen als roosterbevochtiging die de hygiëne en veiligheid in de stal bevorderen. Met dit systeem voorkom je dat koeien uitglijden over achtergebleven mestfilm op de stalvloer. Bovendien verklein je de kans op klauwproblemen die veroorzaakt worden door slechte hygiëne.